Rămâi conectat

Cultură Educație

Micuţa Daria a fost operată la ochi! Bătălia pentru sănătatea ei continuă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Azi, e Ziua Mondială a Sănătăţii. De sănătate şi de această zi ar trebui să se bucure toţi oamenii, dar din păcate nu este aşa. Copiliţa Daria Elvireanu, de 2 anişori împliniţi luna trecută, care suferă din naştere de tetrapareză spastică, a suportat recent o intervenţie chirurgicală la Secţia Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Mama Dariei, Crysta, ne-a declarat că fetiţa ei a fost operată de strabism, la ambii ochi, de către prof. dr. Cristina Vlăduţiu, medic primar oftalmolog şi doctor în medicină, un adevărat profesionist în materie. Operaţia a decurs normal, conform aşteptărilor medicului, iar micuţa pacientă va trebui dusă la control în luna iunie, urmând să poarte în continuare ochelarii şi pansamentul ocluzor.             În paralel, pentru tetrapareza spastică de care suferă, Daria continuă să facă exerciţiile de recuperare împreună cu mama ei şi şedinţele de terapie Bowen cu dr. Alin Cinăzan. Un tratament Bowen constă în aplicarea unor mişcări delicate, efectuate cu degetele asupra muşchilor şi ţesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste o îmbrăcăminte uşoară, aducând organismul la starea de bine iniţială. În campania de într-ajutorare a micuţului înger au intrat şi Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” şi Radio Reîntregirea. Pentru un tratament în Ucraina, fetiţa are nevoie de 12.000 de euro, sumă de care familia micuţei nu dispune.
„Pentru că operaţia a însemnat cheltuieli de transport, spitalizare, medici, medicamente, doresc să le mulţumesc încă o dată celor care ne-au sprijinit moral, material şi financiar: sponsori generoşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi unităţile de învăţământ din judeţ, persoane fizice inimoase, rude, prieteni, cunoscuţi sau necunoscuţi, care ne-au ajutat sau ne vor ajuta”, a declarat Crysta Elvireanu, care va continua să lupte pentru sănătatea fiicei ei.
Acum, că suntem în Postul Paştelui şi ne apropiem de Ziua Învierii Domnului, în care Mântuitorul s-a jertfit pe cruce pentru noi, un mic sacrificiu din partea noastră va fi un dar imens pentru Daria. Cei care doresc să o ajute pe Daria pot să depună bani într-unul din conturile ING OFFICE CETATE RO82 INGB 0000 9999 0231 7250, BANCA TRANSILVANIA SUCURSALA ALBA, RO59 BTRL 00101201 D03790XX (lei), RO 34 BTRL 0010 4201 D03790XX (euro). Dacă fiecare copil, preşcolar sau elev, ar putea dona de bună voie măcar un leu, iar banii ar fi colectaţi de şcoli şi grădiniţe şi viraţi în conturile de mai sus, acest ajutor ar însemna foarte mult pentru Daria. Doamne ajută!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea