Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Micii producători de lapte mai au o șansă: Până în 7 iulie mai pot depune la APIA solicitări de subvenţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până în 7 iulie micii producători pot depune la APIA solicitări de subvenţie!

În cursul derulării ajutorului financiar inițial pentru micii producători de lapte s-a constatat că au accesat această măsură un număr destul de mic dintre potențialii beneficiari care dețin în România exploatații cu efective de vaci de lapte cuprinse între 3 și 9 capete. Având în vedere perioada relativ scurtă, 12 aprilie – 12 mai 2017, în care producătorii de lapte au avut posibilitatea depunerii cererilor, precum și asigurarea unei capacități ridicate de absorbție a fondurilor europene, s-a impus inițierea unei noi perioade de depunere de cereri, respectiv 6 iunie – 7 iulie 2017.

De asemenea, s-a propus ca termenul până la care se efectuează plățile ajutoarelor să fie 30 septembrie 2017, în loc de 30 iunie 2017. A fost publicată astfel și a intrat în vigoare Hotărârea nr. 387/2017 pentru modificarea art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 211/2017. Articolul 7 a fost modificat astfel: ”Pentru obținerea ajutoarelor financiare prevăzute la art. 3 alin. (2) și (3) din Hotărârea Guvernului nr. 211/2017 privind distribuirea unei sume pentru producătorii de lapte din suma stabilită în anexa la Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepționale destinate producătorilor de lapte și fermierilor din alte sectoare de creștere a animalelor, producătorii de lapte care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 211/2017 pot depune cererea prevăzută la art. 5 alin. (1), însoțită de documentele prevăzute la art. 5 alin. (2) din hotărâre, și în perioada 7 iunie-7 iulie 2017, inclusiv.”

Ajutorul financiar se acordă producătorilor de lapte, persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale (II), și întreprinderi familiale care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: lDețin un efectiv de vaci de lapte de minimum 3 și maximum 9 capete, pe beneficiar, identificate și înregistrate în Registrul Naţional al Exploatațiilor (RNE) la data depunerii cererii; lAu livrat/vândut direct minimum 4 tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 — 31 martie 2016; lSă dețină Registrul Individual al Exploatației (RIE) cu cod ANSVSA; lProduc și livrează/vând direct lapte la data depunerii cererii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea