Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 4-0 (1-0) | Perjeriu, debut în Liga a 3-a; Itu, tatăl și fiul, colegi în defensivă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a câștigat ultimul meci din cadrul play-off-ului Seriei a 9-a a Seriei a 9-a, scor 4-0 (1-0) pe teren propriu cu Viitorul Cluj.

“Roș-albaștrii” au avut parte de un meci fără miză, ultimul înaintea dublei din barajul de promovare cu Minaur Baia Mare de săptămâna viitoare (turul, miercuri, 25 mai, de la ora 18.00, pe teren propriu). Amfitrionii nu au mizat în acest joc pe o serie dintre jucătorii de bază, fiind alcăutuită o formulă experimentală, în care s-au regăsit și “veteranii” L. Itu, Șuteu sau M. Neagu, dar și tinerii Cristian Perjeriu (portarul de 17 ani ce a debutat astfel în Liga a 3-a) și Sebastian Itu (16 ani), coleg în defensiva gazdelor în primul mitan tocmai cu tatăl său, antrenorul Lucian Itu, o situație rar întâlnită pe terenurile de fotbal.

Sunt fericit și bucuros în același timp. N-am crezut că o să trăiesc momentele acestea, să fiu coechipier cu Sebi într-un meci. La începutul jocului aveam emoții foarte mari pentru el, cu siguranță mai mari decât pentru mine. «Copilu’ lui tata» s-a descurcat binișor, iar cei apropiați fotbalului mi-au transmis că are potențial. Mi-aș dori să mă depășească, dar până la a ajunge fotbalist, mai are enorm de muncă. O singură dată, într-un amical am fost în același timp pe teren”, a povestit Lucian Itu (43 de ani). În 2021, Sebastian a fost convocat la o acțiune a lotului Under 15 al României și a debutat în eșalonul terț în această ediție, la 15 ani și 8 luni, fiind titular în derby “de Alba” Metalurgistul Cugir – Unirea Alba Iulia 2-0 (6 noiembrie 2021).

Golurile au fost marcate de golgheterul M. Lupu (21 – penalty, faultat Șaucă), jucător ajuns la 17 reușite stagionale, repectiv Șuteu, ce și-a trecut în cont prima dublă a sezonului în actul secund prin golurile din minutele 57 (pasă L. Itu) și 59 (asisst Cocan). Rezultatul final a fost parafat de Dohotariu (87, la o centrare Cocan și o deviere S. Itu, primul gol de la revenire)

Mă bucur că am marcat și astfel am putut să pun umărul la această victorie. O să continui să joc cât e nevoie de mine, chiar dacă la un moment dat m-a bătut gândul să renunț. La baraj ne jucăm șansa, presiunea nu este pe noi și vrem să ne batem, să câștigăm meciul de la Cugir cu Minaur Baia Mare”, a spus Alin Șuteu (41 de ani), fostbalistul ce a înscris primul gol al Cugirului în acest sezon (2-2, pe teren propriu cu Sănătatea Cluj, în august anul trecut).

 

Metalurgistul: Perjeriu – Haj, S. Itu, L. Itu (60, Andriuc), Vitinha (46, Dohotariu) – Șaucă/ cpt (46, Udrea), L. Contra, M. Neagu, Șuteu (69, Nicula) – Cocan, M. Lupu (46. P. Păcurar); rezerve N. Bănică, Selagea. Antrenor Lucian Itu.

Viitorul: Cebotari – N. Moldovan, Borma, Oargă, R. Bartoș, E. Bartoș, Fărăgău, Maxim Al. Roșca, Raza, M. Olaru; rezerve Onciu, Calo, D. Mic, Herciu, Morariu, Selegean, Pojar, Aparascăi. Antrenor Marius Popescu.

Arbitri: C. Papp (Luduș) – Z. Tamasi (Odorheiu Secuiesc), R. Moldovan (Sâncraiu de Mureș; observatori: Gr. Tomoioagă (Rm. Vâlcea), M. Lăzărescu (Tg. Jiu)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Cupa Satelor 2024, faza a doua, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie | Vezi echipele calificate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Satelor 2024 își derulează faza a doua a grupelor, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie Cupa Satelor 2024, întrecere organizată de Asociația Județeană de Fotbal Alba și rezervată jucătorilor Under 13, născuți în anul 2011 și mai tineri (fete din 2009 și mai tinere), și-a derulat faza întâi a grupelor. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea