Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir – Poli Iaşi, în „16”-imile de finală ale Cupei României! Fostă participantă în preliminariile Europa League, sub Drăgana!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

csms-poli-iasi-1Metalurgistul Cugir va juca în „16”-imile Cupei României cu prim-divizionara CSMS Poli Iaşi, formaţia din Moldova fiind o echipă ce a debutat în preliminariile cupelor europene în această vară.

Formaţia cugireană are oportunitatea să joace împotriva unei echipe de Liga 1, după ce s-a calificat în trei rânduri la „masa verde”, în distribuţia ieşenilor, aflându-se Marius Chelaru, împrumutat la Cugir timp de un sezon de CSMS Iaşi.

CSMS Poli Iaşi nu traversează o perioadă prea fericită, clasându-se pe poziţia a 9-a, în acest moment antrenorul Nicolo Napoli fiind în pragul despărţirii de formaţia din Copou. Moldovenii au fost eliminaţi în turul trei preliminar de croaţii de la Hajduk Split, la debutul în competiţiile continentale.

E bine că jucăm cu o echipă de Liga 1 şi ne dorim să fie o sărbătoare fotbalistică la Cugir, cu prilejul acestui joc. Sperăm să fie stadionul plin şi să ne ridicăm la nivelul adversarului. Va fi foarte greu, e diferenţă de două categorii, dar la fotbal se poate întâmpla orice. Este un bun  prilej pentru tinerii noştri jucători să-şi măsoare forţele cu adversari de pe prima scenă şi să demonstreze că au valoare„, a declarat Călin Moldovan.

Partida este prevăzută în perioada 25-27 octombrie, de la ora 14.30, data fiind stabilită în funcţie de interesul şi programul televizărilor.

Celalalte jocuri: Unirea Tărlungeni – ASA Târgu Mureş, CS Afumaţi – FC Botoşani, Dinamo Bucureşti II – Dinamo Bucureşti, Foresta Suceava – Steaua Bucureşti, CS Baloteşti – Viitorul Constanţa, ASU Politehnica Timişoara – Pandurii Târgu Jiu, CSM Râmnicu Vâlcea – CFR Cluj, Chindia Târgovişte – ACS Poli Timişoara, Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic Astra Giurgiu, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CS Universitatea Craiova, FC Academica Clinceni – FC Voluntari, CNS Cetate Deva – Gaz Metan Mediaş, Metalosport Galaţi – Luceafărul Oradea, Olimpia Satu Mare – CS Mioveni.

*În „16”-mi, după 21 de ani

Imediat după evenimentele din Decembrie 1989, formaţia cugireană a jucat pe arena din localitate în trei rânduri în “16-imile” Cupei României, cu grupări din Divizia A. Mai întâi, în 1990, a eliminat Sportul Studenţesc (1-0, după prelungiri) şi a pierdut în optimi, la Făgărăş, 0-3, cu Petrolul Ploieşti. Trei ani mai târziu a fost eliminată în “16”-imi de către Progresul Bucureşti, iar lovitura de imagine a fost dată în 1995. Acum 21 de ani, Gloria Bistriţa lui Jean Pădureanu a fost învinsă sub Drăgana de Metalurgistul (1-0), o uriaşă surpriză, cugirenii au avansat în optimi, părăsind însă întrecerea la Deva, 0-2 cu UTA Arad


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea