Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mesajul președintelui Republicii Moldova în ajunul zilei de 9 mai:  „Vom onora veteranii şi vom vorbi despre pace”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mesajul președintelui Republicii Moldova în ajunul zilei de 9 mai:  „Vom onora veteranii şi vom vorbi despre pace”

Pe 9 mai, vom cinsti memoria celor căzuţi în război, vom onora veteranii şi vom vorbi despre pace, a declarat duminică preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un mesaj transmis în ajunul zilei de 9 mai, când în Republica Moldova sunt sărbătorite „Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei” şi „Ziua Europei”, potrivit Agerpres.

Citește și: 9 mai – Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Sursa citată menţionează că lidera de la Chişinău a publicat şi un video despre vizite la doi veterani de război, Ioil Lupaşco din satul Slobozia-Duşca (raionul Criuleni) şi Evghenia Pancişchina din Chişinău.

Pe de altă parte, Deschide.md aminteşte că preşedintele rus Vladimir Putin a adresat un mesaj preşedinţilor mai multor state-membre ale CSI, inclusiv Republicii Moldova, dar şi republicilor separatiste din Ucraina (Doneţk şi Lugansk) şi Georgia (Abhazia şi Osetia de Sud), pe care îi felicită cu ocazia marcării a 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Reporterii Deschide.md au contactat-o pe Sorina Ştefîrţă, consilier pentru comunicare publică şi purtător de cuvânt al preşedintelui R.Moldova, pentru a afla dacă şi Maia Sandu i-a trimis lui Putin un mesaj similar de felicitare. „Preşedinţia nu a expediat nimănui astfel de mesaje”, a fost răspunsul primit.

sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea