Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mesajul emoționant al prim-adjunctului șefului ISU Alba, Ovidiu Costea: „Cu riscul de a pierde mulți „prieteni sociali” prefer să nu pierd prieteni în viața de zi cu zi!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prim-adjunctul șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, locotenent-colonelul Ovidiu Costea a postat un mesaj pe pagina sa de de pe o rețea de socializare făcând referire la faptul că, dacă populația nu respectă regulile igiencio-sanitare impuse, eforturile autorităților vor fi în zadar.

„Despre COVID, statistici și spitale sau cum doborâm record după record!

Acum câteva luni, aproape toată lumea posta pe rețelele de socializare mesajul „Totul va fi bine”, unii crezând mai mult în el iar alții mai puțin! Acum, după cum reușim să doborâm record după record în ceea ce privește numărul de infectări, nu cred că mai are cineva curajul nici măcar să mai gândeasca așa ceva…cel puțin pentru moment!

Nu o să intru în polemică acum cu cei care susțin că virusul nu există pentru că, recunosc, nici eu nu l-am văzut! În schimb, am văzut la diferite emisiuni, oameni care au trecut prin boală, unii mai ușor iar alții mai greu. Chiar am cunoștințe, prieteni din Alba Iulia, care au fost infectați și cu care am ținut legatura cât au fost în spital dar și după și care mi-au împărtășit din experiența lor…

Am avut ocazia să văd pe geamul unor ambulanțe sau autospeciale de transport persoane, persoane infectate care stăteau resemnați cu capul in palme sau unii privind în gol în timp ce așteptau să fie transportați la spitale din județ pe unde se mai găseau locuri. Am văzut și colegii mei care erau echipați până în dinți cu echipamente de protecție si care încercau în zadar să empatizeze cu acele persoane pentru că acele costume, măști si viziere, dădeau exact un efect invers!

Recunosc că am incercat să ma uit spre ei dar nu voiam să-i dezarmez mai tare cu teama mea. Teama era mai mult pentru ei și pentru sănătatea lor și mă gândeam că nu știu câți dintre ei se vor mai întoarce acasă la cei dragi sau după cât timp.

În altă ordine de idei, vorbind despre statistici, vă dau un exemplu:
– 1.000 pozitivi din 10.000 testati este un lucru destul de grav fiind un procent foarte mare!
– 1.000 pozitivi din 20.000 testati este un procent acceptabil.
– 1.000 pozitivi din 30.000 testati este un procent bunicel, să zicem!
– 1.000 pozitivi din 40.000 testati este un procent bun.
– 1.000 pozitivi din 50.000 testati este destul de bine!
Din punct de vedere statistic, recunosc că aveți dreptate, nu stăm foarte rău!

Dar, 1.000 + 1.000 + 1.000 + 1.000 + 1.000 = 5.000 bolnavi!!! Bolnavi care majoritatea trebuie internati și cu siguranta, un procent destul de mare vor avea nevoie de ATI!

După cum știm cu toții, locurile în spitale și mai ales, paturile de ATI nu sunt procente din populația României, așa că nu vă mai îmbătați cu apă rece că statisticile voastre nu prea țin în situații de genul ăsta! Și mai rău, riscăm să ajungem toți niște statistici dar depinde în ce tabel sau in ce grafic!

Și dacă nu ma credeți, intrebați personalul medical din spitale si vedeți cu ce se confruntă de câteva luni încoace și mai ales acum!

Cu riscul de a pierde cu această postare mulți „prieteni sociali” prefer să nu pierd prieteni în viața de zi cu zi! Cei care mă cunosc știu că am aproape întotdeauna dreptate iar zilele ce vor urma vor demonstra regula sau…excepția!”, a scris Ovidiu Costea pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea