Rămâi conectat

Curier Județean

Mesajul DSP Alba cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății: ”Doar cu încredere, speranță și recunoștință reciprocă putem izbândi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Mondială a Sănătății, marcată simbolic la data de 7 aprilie, ne găsește în acest an în plin ”război” cu virusul Sars-Cov-2, un ”război” greu, cu multe victime, dar din care cu siguranță vom ieși învingători. Contextul în care sărbătorim în acest an Ziua Mondială a Sănătății ne face să ne dăm seama și mai bine decât altă dată cât de importanți sunt oamenii care stau în ”tranșee”: medici, asistenți medicali, asistenți comunitari și școlari, infirmiere, personal din centrele de vaccinare.

”Cu siguranță este o perioadă grea pentru toată lumea dar cu încredere, speranță și recunoștință reciprocă putem izbândi. Suntem în punctul în care cred că putem spune <<mult a fost, puțin a mai rămas>>. Ziua Mondială a Sănătății îmi oferă cel mai bun prilej să le mulțumesc sincer tuturor celor din linia întâi, tuturor celor care au înțeles să-și sacrifice timpul liber și uneori chiar propria sănătate pentru a veni în sprijinul semenilor lor”, Alexandru SINEA, director executiv DSP Alba.

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății marcată în fiecare an la 7 aprilie, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. Ziua mondială a sănătăţii, marcată pentru prima dată în 1950, reprezintă un prilej pentru Organizația Mondială a Sănătății de a aduce în prim-plan subiecte specifice de sănătate care îi preocupă pe oamenii din întreaga lume. În anul 2021, Ziua Mondială a Sănătății promovează mesajul ”Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă. Fără inechitate în sănătate”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea