Rămâi conectat

Curier Județean

Mesajul de încurajare din partea reprezentanților Școlii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, pentru elevi și părinți, în contextul începerii școlii în timp de pandemie

Publicat

în

Reprezentanții Școlii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud au postat pe pagina de socializare câteva imagini în care sunt prezentate sălile de clasă pregătite pentru noul an școlar, dar și un mesaj de încurajare pentru elevi și părinți în contextul începerii școlii în pandemie.

„Trăim cu toții un alt fel de început. Anul școlar se deschide în 2020 sub semnul pandemiei de coronavirus și, mai important, al efectelor sale.

Cu toții – părinți, elevi și profesori – trecem printr-o perioadă care, anul trecut, era de neimaginat. Cumva, școala parcă ar fi obligată să înceapă fără noi: nu ne mai strângem în curtea școlii, nu mai formăm o mulțime efervescentă, care freamătă umăr la umăr, nu miroase a flori și parcă și culorile s-au diluat.

Electrica Furnizare Discount

Emoția mai mare pe care o trăim acum nu se mai leagă în primul rând de parcursul școlar, de materii și de catalog, ci se împiedică în mască, în circuite, în necunoscut. Dragi părinți, știm ce simțiți, știm cum vă simțiți, pentru că elevii noștri sunt, de fapt, și copiii noștri.

Vă înțelegem temerile, gândurile, pentru că și noi le avem. Dar, am vrea să știți că azi, mai mult ca oricând, pentru noi, cadrele didactice și personalul auxiliar de la Școala Gimnazială „Axente Sever” siguranța copiilor noștri și confortul lor maxim posibil se află printre obiectivele principale în acest an școlar. Cred că azi, mai mult ca în oricare început clasic de școală, suntem împreună, uniți de emoții, dar și de credința că această perioadă va trece, și de gândul bun că asta se va întâmpla în timp ce noi – părinți, elevi, dascăli – rămânem uniți într-o relație de parteneriat.
Un parteneriat al nădejdii, al speranței de mai bine și al încrederii că împreună vom parcurge mult mai ușor o etapă marcată de incertitudini. Păstrați-vă, vă rog, încrederea că fiii și fiicele dumneavoastră sunt pe mâini bune în timpul petrecut la școală, așa cum ați făcut-o de fiecare dată, la fiecare început de an școlar.

Să fie colaborarea dintre noi, în aceste vremuri vitrege, grădina care va înflori sub ochii noștri, spre creșterea și evoluția frumoasă a elevilor școlii noastre!

Să avem cu toții încredere că va fi din nou bine! Succes în noul an școlar! Doamne-ajută!”, a transmis Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, pe pagina de socializare.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Publicat

în

Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Mai mulți cetățeni din municipiul Aiud au semnalat neregului în ceea ce privește colectarea deșeurilor vegetale de pe unele străzi din oraș.

Doleanțele au ajuns la urechile autorităților, care spun că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu operatorul, pentru a rezolva problema.

„Suntem nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale. De câteva zile primim mesaje de la cetățeni care ne semnalează deficiențe în colectarea acestora. Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu operatorul pentru a remedia problema”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Publicat

în

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Preșcolarii grupei mari, grupa ”Iepurașilor”, sub îndrumarea doamnelor educatoare Baying Iulia și Potopea Denisa, au sărbătorit încheierea Proiectului Tematic ”Simfonia Toamnei” printr-un Carnaval.

Preșcolarii, au ales să îmbrace fiecare costumul preferat: de zâne, prinți și prințese, eroi, iepurași, fluturași și alte personaje de poveste. Ziua a fost plină de activități distractive, jocuri alese și îndrăgite de cei mici.

Electrica Furnizare Discount

Prin toate activităţile desfăşurate la grupă, în perioada derulării Proiectului Tematic, copiilor li s-a oferit posibilitatea de a-şi completa cunoştinţele pe care le aveau, dar şi de a-şi satisface curiozitatea cu informaţii despre lucruri neştiute.

Toamna este anotimpul roadelor bogate, a recoltei, a veseliei, a harniciei si a pregatirilor pentru iarna, iar preșcolarii din grupa ”Iepurașilor” au sărbătorit acest anotimp, în cel mai plăcut mod, cu veselie și bucurie!

Doamna director, prof. Seician Maria, transmite felicitări cadrelor didactice și mulțumiri părinților pentru implicare și colaborare.

Citește mai mult

Curier Județean

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

Publicat

în

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‚‚ Avram Iancu’’ Alba, avem în componenţă 3 posturi montane de jandarmi, respectiv: Șugag, Roșia Montană și Arieșeni. Având în vedere că deja în zone montane din județ zăpada este prezentă, pentru a preveni evenimentele negative, jandarmii montani reamintesc turiștilor următoarele:

-Înainte de a pleca în drumeție să echipeze autoturismul corespunzător (lanțuri antiderapante, lopată de zăpadă);

-Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice;

Electrica Furnizare Discount

-Să plece la drum doar cu echipament adecvat, lanternă, sac de dormit, trusă de prim ajutor;

-Să nu se abată de la drum și să respecte indicatoarele și marcajele turistice;

-Să cunoască bine pregătirea fizică a grupului și să adapteze traseul în funcție de aceasta;

-Să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;

-În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

-Apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la membri Salvamont și respectaţi indicaţiile acestora;
-Să ia legătura cu jandarmii montani/ serviciul unic de urgență 112, în cazul producerii unui accident, comunicându-le acestora datele de identificare ale solicitantului, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate și când s-a produs accidentul.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare