Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

MESAJE de SFANTUL Dumitru 2023: Urări și felicitări pentru cei care îşi sărbătoresc onomastica pe 26 şi 27 octombrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MESAJE de SFANTUL Dumitru 2023: Urări și felicitări pentru cei care îşi sărbătoresc onomastica pe 26 şi 27 octombrie

Peste 300.000 de mii de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Dumitru, pe 26 şi 27 octombrie, zi în care creştinii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, dar și pe Sf Dimitrie cel Nou.

Citește și: La mulți ani Mitică! Mesaje haioase de Sfântul Dumitru. Felicitări şi urări de „La mulţi ani” pe care le puteţi trimite celor dragi de ziua numelui

 

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Dumitru

De Sfântul Dumitru, 331.485 de români îţi serbează ziua de nume, potrivit unui raport al M.A.I. Dintre sărbătoriţii de Sf. Dumitru, 43.919 sunt femei, iar 287.566 bărbaţi.

Printre numele sărbătorite de Sf. Dumitru 2023 se numără Dumitru, Dimitri, Mitică, Dimitrie, Dumitrache, Mitru, Mitrea, Mitrache, Dimitrica, Mitu, Dima, Dumitrica, Dumitra, Demetra, Dumitrița, Dumitrana, Mita, Mița, Dumitrina și Mimi.

Dintre femeile care-şi sărbătoresc numele de Sf. Dumitru, 31.838 poartă numele de Dumitra, 6.333 se numesc Dumitriţa şi 4.038 poartă numele de Miţa.

Citește și: MESAJE de SFANTUL Dumitru: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Dintre bărbaţii care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Dumitru 2023, 270.744 poartă numele Dumitru, 8.287 Mitică, alți 5.384 Dimitrie.

Numele de Dumitru sau Dumitra au pornit de la grecescul Demetrios, provenit din Demeter sau Demetra, zeița greacă a agriculturii și fertilității.

Urări de Sf. Dumitru 2023

Ziua numelui pe care îl porți să-ți aducă doar fericire. La mulți ani!

Fericirea să fie de partea ta în această zi specială. La mulți ani de Sfântul Dumitru!

Nu ai nevoie de multe lucruri pentru a fi fericit. Eu sunt bucuroasă că te am în viața mea și că te pot sărbători în această zi deosebită. La mulți ani!

Să fii fericită și mereu iubită. La mulți ani, Dumitrița!

Ziua numelui tău este motiv de bucurie. La mulți ani de Sfântul Dumitru!

Să ai o zi frumoasă și plină de bucurii. La mulți ani de Sfântul Dumitru!

Fie ca Sf. Dumitru să te ocrotească de acum și până la final, pe tine, cel care porți un nume atât de deosebit. Cu ocazia zilei onomastice, îți urez tot binele din lume. Să ai parte de bucurii și belșuguri! La mulți ani de Sf. Dumitru!

Sfântul Dumitru să fie un prilej cu care să îți deschizi mintea și sufletul către noi călătorii în anul ce urmează. Sf. Dumitru să te aibă în pază și să te ajute să îți realizezi toate idealurile! La mulți ani!

Citește și: MESAJE DE SFÂNTUL DUMITRU: Urări, felicitări şi sms-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi

Cu ocazia zilei tale onomastice, îți urez tot binele din lume, zile senine și pline de fericire. Astăzi este despre tine. Să ai o zi plină de reușite și clipe frumoase alături de cei dragi ție. La mulți ani!

Este o zi importantă pentru noi toți. Astăzi, pe 26 octombrie, te sărbătorim pe tine, cel cu nume de sfânt! Cu prilejul acestei zile speciale, îți doresc ca armonia și iubirea să se instaleze în familia ta, iar Sfântul Dumitru să te călăuzească în viață! Îți urez un sincer La mulți ani!

Îmi doresc ca ziua Sfântului Dumitru să îți aducă fericire și zile senine în viață și să te bucuri de roadele muncii tale cât mai frumos posibil! Astăzi este despre tine, iar eu îmi doresc să știi cât de special ești! Din adâncul sufletului meu, îți urez un călduros La mulți ani!

De ziua ta, îți doresc ca tot ce ți-ai propus să se îndeplinească, iar tu să ai parte de bogăție și iubire infinite!

La mulți ani! Cu ocazia acestei zile speciale, îți doresc ca Sfântul Dumitru să fie mereu lângă tine, iar tu să găsești bogății și iubire oriunde mergi. O persoană atât de specială ca tine merită tot ce este mai bun!

De ziua ta, toată lumea este alături de tine. Eu îți doresc sănătate infinită, fericire și împlinire pe toate planurile! Fie ca tot ce îți propui să se îndeplinească. La mulți ani!

Sf. Dumitru 2023. Mesaje de „La Mulţi Ani!”

La mulți ani, de Sfântul Dumitru! Fie ca acestă zi să fie una dintre cele mai speciale momente din an pentru tine!

La mulți ani, Dumitru! Să ai parte de momente de neuitat alături de cei dragi!

De Sfântul Dumitru, îți urez sănătate, prosperitate și împlinirea tuturor dorințelor!

Îți doresc o zi specială, pe care să o petreci cu oamenii dragi sufletului tău! La mulți ani, Dumitra!

De Sfântul Dimitrie, fie ca Dumnezeu să te binecuvânteze și să te apere de greutățile vieții!

La mulți ani, dragul meu prieten! De Sfântul Dumitru îți doresc viață lungă și fericită!

Fie ca Sfântul Dumitru să te ocrotească la orice pas și să numele său să îți aducă noroc!

De Sfântul Dumitru, îți doresc mult succes și realizări pe toate planurile!

La mulți ani, Dumitrița! De ziua ta, îți doresc iubire și fericire nemărginită!

La mulți ani, Dumitru! Fie ca această zi sfântă să îți aducă fericire și sănătate! Să fii mereu același om bun, cu suflet mare!

Îți urez să ai o zi minunată și să-ți petreci onomastica alături de prieteni și familie! La mulți ani!

La mulți ani, Dumi! Fie ca Sfântul al cărui nume îl porți să îți poarte noroc și să te ajute să realizezi tot ceea ce îți propui în viață!

La mulți ani, de Sfântul Dimitrie! Pentru că este o zi importantă pentru tine, îți urez să fii fericit și împlinit, să ai sănătate și noroc în toate!

În această zi sfântă, aș vrea să îți urez succes, determinare și noroc, în tot ceea ce îți propui! Fie ca dorințele tale să se îndeplinească!

La mulți ani, draga mea! De ziua numelui tău, aș vrea să te felicit pentru bunătatea de care dai dovadă și să îți mulțumesc pentru tot ceea ce faci pentru mine! Ești o persoană specială și mă bucur că faci parte din viața mea!

Felicitări şi urări de Sfântul Dumitru

De Sfântul Dimitrie, îți urez viață lungă și să fii fericit alături de cei dragi ție! Să fii mereu optimist și să reușești să treci peste orice problemă! La mulți ani!

De Sfântul Dumitru, toate gândurile mele sunt la tine! Aș vrea să îți urez o sărbătoare binecuvântată, să fii sănătos și Dumnezeu să te apere de tot ceea ce este rău în viață! LA mulți ani!

La mulți ani! Fie ca această zi să îți rămână în amintire pentru totdeauna! Să ai o petrecere minunată! Distracție plăcută!

Sfântul al cărui nume îl porți să te călăuzească în viață, să-ți aducă fericire, noroc și o zi cu soare.

Cu ocazia zilei de Sfântul Dumitru, să ai parte doar de clipe minunate, iar tot ce îți dorești să se îndeplinească în această zi.

Fie ca sfântul al cărui nume îl porți să îți aducă noi începuturi, bucurii, împliniri și sănătate.

Dragul meu prieten, cu ocazia acestei zilei îți urez sănătate, putere de muncă, dragoste din partea cui vrei tu și ambiție nesfârșită pentru împlinirea tuturor dorințelor.

Fie ca ziua aceasta, Sfântul al cărui nume îl porți, dar și Dumnezeu să-și aducă liniște în suflet, să te ajute să treci peste orice greutate și să ai parte de bucurii nemărginite.

La mulți ani de Sfântul Dumitru! Îți doresc sănătate, bucurie, împliniri pe toate planurile și putere în viață!

Să ai parte de toată iubirea și înțelegerea din lume. La mulți ani fericiți, Dumitru!

Cu ocazia zilei numelui tău, îți doresc o zi și un an cât mai prosper. La mulți ani, drag coleg!

În această zi îți doresc sănătate, fericire și un an plin de realizări. La mulți ani!

„La Mulţi Ani!” de Sfântul Dumitru 2023

O zi specială pentru un coleg deosebit. Îți doresc multă fericire, iubire și bani mulți. La mulți ani!

Ziua numelui să-ți fie ca o rază de soare în viață! Să fii pozitiv, ambițios, sănătos și cât mai energic. La mulți ani încununați de succes!

Cu ocazia zilei de Sfântul Dumitru, îți doresc să fii înconjurat doar de lucruri bune, de sănătate cât cuprinde, de prieteni de nădejde, de bani mulți și La mulți ani!

Fie ca drumul vieții să-ție fie presărat cu bucurii, împliniri, dragoste și voie bună. La mulți ani, Dumitru!

Sfântul Dumitru să te călăuzească în viață și în carieră și să-ți ofere multă ambiție și putere de muncă. Îți doresc un sincer La mulți ani!

Pacea sufletească să fie cu tine în această zi, iar în inimă să-și domnească armonia și bucuria. La mulți ani minunați, Dumitru!

Cel mai frumos la mulţi ani ți-l transmit ție pentru că porți cel mai frumos nume, Dumitru. La mulţi ani, sănătate și împlinirea tuturor idealurilor în viață!

Sfântul Dumitru să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de cei dragi.

Sper că sărbătoarea Sfântului Dumitru să fie simbolul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi succes!

Sf. Dumitru 2023. Urări speciale pentru cei dragi

Ziua numelui să-ţi fie plină de realizari şi să te bucuri mereu de orice lucru frumos din viaţa ta! La mulţi ani!

De ziua ce-ţi surâde-n prag, şi-i porţi frumosul nume, eu îţi doresc tot ce-i mai drag, şi mai frumos pe lume!

Astăzi e ziua în care tu îţi sărbătoreşti numele, iar eu vin în întâmpinarea ta, să-ţi urez un călduros: La mulţi ani!

Sfântul pe care părinţii ţi l-au dăruit ca protector, când ţi-au ales numele, să-ţi călăuzească paşii pe calea speranţei, bucuriei şi sănătăţii!”

Precum Sfântul Dimitrie a luptat pentru credinţa în Hristos, aşa-ţi doresc şi eu să lupţi în viaţa ta, pentru dreptate, adevăr şi iubire”.

La mulți ani si voioșie, Domnul alături să-ți fie, bucurii să-ți dăruiască și nimic să nu-ți lipsească! La mulți ani, Dumitru!

Îți urez ca ziua numelui să îți aducă o raza de soare, sa ai inima plina de speranța iar anii ce vin sa iți aducă numai împliniri si bucurii.

La mulți ani, Dumitru! Sa ai o zi frumoasa. Sa te bucuri de numele pe care-l porți, sa fii fericit, iubit si bucuros.

La mulți ani, Dumitru! Sfântul Dumitru să-ți dea sănătate si putere sa lupți pentru idealurile tale. Sa ai parte numai de clipe minunate, de bucurii si fericire alături de cei dragi.

Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul unei privighetori şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. La mulţi ani!

Sfântul pe care părinţii ţi l-au dăruit ca protector, când ţi-au ales numele, să-ţi călăuzească paşii pe calea speranţei, bucuriei şi sănătăţii!

Tradiţii şi obiceiuri de Sf. Dumitru

Se spune că la Sf. Dumitru 2023, căldura începe să dispară şi iarna îşi intră în drepturi. Sfântul Dumitru este considerat cel care desfrunzeşte pădurile şi colorează frunzele.

De Sf. Dumitru, gospodinele obişnuiesc să meargă la biserică şi să dea de pomană pentru cei trecuţi în nefiinţă.

O tradiţie de Sf. Dumitru provine din zona Dobrogei. Acolo, tinerii de la sate se adună şi, îmbrăcaţi de sărbătoare, pornesc din casă în casă cântând la fluiere.

În ziua de Sfântul Dumitru, se tunde coama cailor până la trei ani, ca să aibă păr frumos tot anul.

Tradiţia spune că cei care se vor ruga la Sfântul Dumitru şi vor respecta toate obiceiurile din această zi vor fi feriţi de boli şi necazuri.

În noaptea de Sf. Dumitru 2023, la Sâmedru, se spune că morţii se fac strigoi şi vârcolaci şi ies din pământ ca să-i bântuie pe cei vii.

În popor, se zice că aşa cum e ziua de Sf. Dumitru, la fel va fi toată iarnă. Dacă de Sfântul Dumitru vremea e rea, atunci iarna va fi geroasă. Pe de altă parte, vremea de Sf. Dumitru este frumoasă şi însorită, atunci şi iarna va fi blândă.

Rugăciune de Sfântul Dumitru

„Sfinte Dimitrie, tu ai fost ales de Dumnezeu și harazit să ocupi funcția de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ți-a îngăduit să poți vești cu mai multă ușurință și autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de amenințările lui, ci ai renunțat la orice demnitate lumească pentru a câştiga fericirea veşnica.

Împărțind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruință al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulițele ucigașilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o dă trăirea sinceră a credinței. Binecuvântează-mă şi pe mine, ca să mă pot împotrivi greutăților pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apăra credința. Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferințele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi si mie harul să fiu în viață o plăcută mireasmă a lui Hristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulți pe drumul mântuirii prin pilda şi rugăciunea mea. Amin.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea