Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Medicii stomatologi nu s-au mai grăbit anul acesta să reia contractele cu CAS Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Alba se munceşte în aceste zile intens la contractările pentru furnizorii de servicii medicale pentru anul 2014-2015. Sunt depuse dosare din partea următorilor prestatori de servicii medicale: asistenţă medicală primară (medicina familiei), ambulatoriul clinic, ambulatoriul de reabilitare medicală, stomatologie, îngrijiri la domiciliu, farmacii, spitale, dispozitive medicale, ambulatoriu paraclinice, convenţii bilete internare, convenţii bilete de trimitere/reţete, ambulanţă. Serviciile medicale furnizate către pacienţii asiguraţi, de către aceste categorii de prestatori de servicii, vor fi decontate integral sau parţial de statul român, pe baza sumelor contractate cu CAS Alba.
Până în 30 iunie a.c., când expiră prelungirea contractelor semnate anul trecut, trebuie evaluate dosarele depuse spre contractare anul acesta, a declarat pentru ziarul Unirea ec. Narcis Muntean, directorul adjunct al CAS Alba. De anul acesta a fost reintrodus serviciul de stomatologie de urgenţă în decontarea făcută de către Ministerul Sănătăţii. Deoarece “tradiţia” s-a rupt din 2012, numărul cabinetelor de stomatologie din Alba care s-au arătat tentate să mai lucreze cu statul român a fost foarte mic anul acesta, determinând CAS Alba să prelungească perioada de depunere a actelor cu 8 zile, din 10 iunie până în 18 iunie. Astfel, şi după această perioadă de graţie şi-au depus actele pentru evaluare la CAS Alba doar 49 de cabinete stomatologice, 45 din oraşe şi 4 din mediul rural, ne-a informat ec. Narcis Muntean. În cele 49 de cabinete vor contracta servicii cu CAS Alba 56 de medici stomatologi.
În 2012, ultimul an în care Ministerul Sănătăţii a mai decontat servicii stomatologice, în judeţul Alba aveau contracte cu CAS Alba 71 de medici stomatologi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea