Medicii nu se vor putea pensiona mai devreme de 67 ani. Din cauza lipsei de personal, statul îi ține la muncă

Paul Voicu - Primar 2020

Marți, Parlamentul a adoptat majorarea vârstei de pensionare în cazul tuturor medicilor, care nu se vor putea pensiona mai devreme de 67 ani. Ministerul Sănătății i-a convins pe deputați, de care depinde decizia, să fie de acord cu menținerea medicilor mai mult timp la muncă, din cauza deficitului de personal din sistem.  

Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului, propunea ca doar medicii care doresc acest lucru să aibă posibilitatea de a ieși la pensie mai târziu. Profit.ro a relatat însă că Ministerul Sănătății vrea ca vârsta de pensionare pentru toți medicii, indiferent de sex, să fie fixată prin lege la 67 de ani, în loc de 65 de ani, cât prevede acum legislația.

ELIT

Astfel, instituția a transmis Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților solicitarea ca medicii să nu se mai poată pensiona decât la 67 de ani. ”Medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, transmite ministerul.

Argumentul? Amânarea ieșirii la pensie este benefică în contextul în care spitalele se confruntă cu un deficit de personal.

Mihail David - 2020

Acum, deputații au fost de acord cu ministerul și au dat undă verde majorării vârstei de pensionare Membrii comisiei de specialitate au ținut cont de solicitarea Ministerului Sănătății și au eliminat prevederea că ”la cerere, medicii au dreptul de a se pensiona în condiţiile dreptului comun sau la vârsta de 67 de ani”.  Parlamentarii au stabilit în schimb că ”medicii se pensionează la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex”, iar proiectul a fost aprobat în această formă în plenul Camerei Deputaților.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Dan 31 octombrie 2017 at 20:05

Direct la groapa. Si așa media la care mor doctorii este pe acolo.

dolfi 31 octombrie 2017 at 21:00

Nasol si pentru ei, dar si pentru noi… Ei vor muri, cei tineri vor fi plecati in tari straine si pe noi nu ne va mai trata nimeni…

Eu 31 octombrie 2017 at 21:47

Pai da,lipsa de personal cand avem atatia prin facultati,pe banii publici,unii iau si burse.Dc nu le puneti obligatie sa lucreze cativa ani aici ca sa intoarca serviciul primit in cei 5 ani de distractii,scuze,scoala.

echitatea 1 noiembrie 2017 at 10:14

Noroc ca pe unii cu uniforme ii pensioneaza inainte de a implini 50 de ani, iau pensii nesimtit de mari si nu se pune problema lipsei de cadre ! O tara de aiuriti si nesimtiti !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...