Rămâi conectat

Curier Județean

Medicamente pentru bătrâni din partea Centrului Cultural Italian Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 22 decembrie, cu ocazia sărbătorilor Crăciunului, la Centrul Cultural Italian „Giovanni Morando Visconti” Alba (CCI) a avut loc lansarea unei campanii de întrajutorare a bătrânilor cu venituri mici din judeţ, iniţiate de Gianfranco Fraccarollo, consulul onorific al Italiei în România. La eveniment au mai participat consilierul local Vasile Cornea – preşedintele Comisiei de protecţie socială a CL Alba Iulia, prof. univ. dr. Moise Ioan Achim – rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” (instituţie care găzduieşte CCI Alba), Matei Drâmbărean – directorul DCPN Alba, preoţi ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici, farmacişti.
Consulul Gianfranco Fraccarollo a explicat în ce constă această acţiune. Comunitatea oamenilor de afaceri italieni din judeţul Alba, dar nu numai, a donat suma totală de 26.000 de lei, iar firmele care au sponsorizat această campanie sunt Pomponio, Madini Investitie, Rosa dei Venti, Omig, din Alba Iulia, Savini Due Sebeş, G & D Prefabbricati Teiuş, Filatura de Bumbac Abrud.
Au fost tipărite bonuri pentru medicamente în valoare nominală de 100 de lei, fiecare, acestea urmând să fie distribuite vârstnicilor prin intermediul bisericilor: 41 la greco-catolici şi 53 la romano-catolici din Alba Iulia şi Blaj, diferenţa fiind alocată ortodocşilor din Alba Iulia şi Zlatna. În baza unei înţelegeri cu farmaciile Marcela Farm Alba Iulia (str. Teilor), Macavei Deak Aiud, Hypocrate Blaj şi Nyceea Zlatna, bătrânii pot să-şi procure, începând din 3 ianuarie 2011, medicamente în limita sumei de 100 de lei, iar dacă acestea costă mai puţin, diferenţa se reportează în luna următoare. Farmaciile îşi vor recupera toată suma de la bancă, iar talonul şi matca vor fi restituite firmelor care au sponsorizat campania, pentru transparenţa totală a cheltuirii banilor.
Consulul italian a precizat că, în funcţie de fondurile care se vor mai strânge (inclusiv companii româneşti au anunţat că vor să adere la această acţiune caritabilă), va creşte numărul de bonuri de medicamente care vor fi distribuite bătrânilor săraci. Beneficiarii şi invitaţii au apreciat iniţiativa consulului Gianfranco Fraccarollo, căruia i-au mulţumit din suflet, felicitându-l pentru ideea de a-i ajuta pe bătrânii sărmani să-şi procure medicamentele de care au nevoie, având în vedere pensiile lor mici.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Traiul românilor, tot mai greu de la o lună la alta: Alba Iulia, între orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Traiul românilor, tot mai greu de la o lună la alta: Alba Iulia, între orașele cu cel mai scump coș alimentar din țară În urma scumpirilor tot mai mari, din ultima perioadă, românii parcă abia își mai duc traiul și parcă totul devine mai scump de la o zi la alta. Se pare că românii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea