Rămâi conectat

Curier Județean

Medicamente pentru bătrâni din partea Centrului Cultural Italian Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri, 22 decembrie, cu ocazia sărbătorilor Crăciunului, la Centrul Cultural Italian „Giovanni Morando Visconti” Alba (CCI) a avut loc lansarea unei campanii de întrajutorare a bătrânilor cu venituri mici din judeţ, iniţiate de Gianfranco Fraccarollo, consulul onorific al Italiei în România. La eveniment au mai participat consilierul local Vasile Cornea – preşedintele Comisiei de protecţie socială a CL Alba Iulia, prof. univ. dr. Moise Ioan Achim – rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” (instituţie care găzduieşte CCI Alba), Matei Drâmbărean – directorul DCPN Alba, preoţi ortodocşi, greco-catolici şi romano-catolici, farmacişti.
Consulul Gianfranco Fraccarollo a explicat în ce constă această acţiune. Comunitatea oamenilor de afaceri italieni din judeţul Alba, dar nu numai, a donat suma totală de 26.000 de lei, iar firmele care au sponsorizat această campanie sunt Pomponio, Madini Investitie, Rosa dei Venti, Omig, din Alba Iulia, Savini Due Sebeş, G & D Prefabbricati Teiuş, Filatura de Bumbac Abrud.
Au fost tipărite bonuri pentru medicamente în valoare nominală de 100 de lei, fiecare, acestea urmând să fie distribuite vârstnicilor prin intermediul bisericilor: 41 la greco-catolici şi 53 la romano-catolici din Alba Iulia şi Blaj, diferenţa fiind alocată ortodocşilor din Alba Iulia şi Zlatna. În baza unei înţelegeri cu farmaciile Marcela Farm Alba Iulia (str. Teilor), Macavei Deak Aiud, Hypocrate Blaj şi Nyceea Zlatna, bătrânii pot să-şi procure, începând din 3 ianuarie 2011, medicamente în limita sumei de 100 de lei, iar dacă acestea costă mai puţin, diferenţa se reportează în luna următoare. Farmaciile îşi vor recupera toată suma de la bancă, iar talonul şi matca vor fi restituite firmelor care au sponsorizat campania, pentru transparenţa totală a cheltuirii banilor.
Consulul italian a precizat că, în funcţie de fondurile care se vor mai strânge (inclusiv companii româneşti au anunţat că vor să adere la această acţiune caritabilă), va creşte numărul de bonuri de medicamente care vor fi distribuite bătrânilor săraci. Beneficiarii şi invitaţii au apreciat iniţiativa consulului Gianfranco Fraccarollo, căruia i-au mulţumit din suflet, felicitându-l pentru ideea de a-i ajuta pe bătrânii sărmani să-şi procure medicamentele de care au nevoie, având în vedere pensiile lor mici.
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Primăria municipiului Alba Iulia intenționează să achiziționeze prin cumpărare directă, 15 căsuţe de lemn pentru festivităţile din sezonul de iarnă 2022-2023 din Cetatea Alba Carolina.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 150.000 lei, fără TVA.

Caracteristi:

Elit - Gustul Desăvârșit

– dimensiuni L 300 cm x 1200 cm x h 190 cm la perete si h 235 cm la coama
– culoarea alb
– perete simplu confecţionat din lambriu de 2-2,5 cm prins pe ramă de 4-4,5 cm
– uşă pentru aprovizionare pe partea laterală
– oblon în partea din faţă care la deschidere are rol de pult

Târgul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia va fi din nou în latura de Vest a Cetății, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa se va încerca deschiderea Târgului în jurul datei de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi pe tronsonul de 21 de km al DN1 între Alba Iulia și Aiud, unde se execută lucrări de modernizare.

„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.

Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.

Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate.

Peste 50 de pomi vor fi plantați în perioada următoare pe străzile I. Creangă, Rozelor și 1 Decembrie. Recent asfaltate, modernizarea acestor străzi continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

De săptămâna trecută s-a lucrat la pregătirea terenului, s-a completat cu sol nutritiv și s-a însămînțat cu gazon, urmând ca în perioada următoare să fie plantați pomi în zonele verzi care permit acest lucru. S-a optat pentru pomi cu rădăcină pivotantă, care cresc adânc, fără să se extindă prea mult, astfel încât să nu fie afectată structura drumului.

Plantări similare se vor face și pe strada Victoriei, atât pe porțiunea deja modernizată (de la ieșirea din oraș până la calea ferată), cât și pe porțiunea din interiorul localității, unde lucrările vor demara în viitor. Mulți dintre copacii deja existenți vor fi înlocuiți cu anumite tipuri de pomi cu dezvoltare verticală, care asigură integritatea străzii.

Reamintim că 13 străzi din rețeaua de transport public de călători sunt în proces de modernizare prin proiectul european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. În baza acestuia sunt asfaltate carosabilele, reabilitate și extinse trotuarele, sunt înfințate piste de biciclete, amenajate spații verzi și sunt reorganizate intersecțiile în zonele cu risc ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea