Medic din cadrul Spitalului Militar: „Nu aș relaționa creșterea numărului cazurilor cu redeschiderea școlilor, ci cu perioada de concedii”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În ultimele 24 de ore au fost raportate peste 1.700 de infectări cu noul coronavirus, în România, reprezentând un nou record negativ al pandemiei. Creșterea accelerată a infectărilor nu este însă legată de redeschiderea școlilor, ci de perioada concediilor, a explicat Ioan Ștefan, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Central, la Digi24.

„Nu aș relaționa creșterea numărului cazurilor cu redeschiderea școlilor, ci cu perioada de concedii care s-a încheiat”, a spus medicul.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Ne menținem într-un platou.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Ne preocupă riscurile suplimentare pe care le implică începerea școlilor. Școala începe pentru noi toți în societate, toți dăm un examen, întreaga comunitate și trebuie să le predăm copiilor lecții despre purtarea măștilor, distanțarea fizică. Trebuie să facem asta cu răbdare, cu tact, cu înțelepciune.

Se poate constata că a fost infinit mai ușor să închizi școlile decât să le redeschizi”, a explicat Ioan Ștefan.

Medicul a precizat că un viitor vaccin anticoronavirus ar putea fi administrat în mai multe rapeluri, întrucât se așteaptă ca nici acest vaccin să nu asigure o imunitate completă printr-o singură administrare, așa cum nici trecerea prin boală nu generează anticorpi în procent însemnat.

„Oricum ne vor da răgazul să putem gestiona mai bine pacienții internați cu forme severe.

OMS estimează că în perioada octombrie – noiembrie ar putea fi al doilea vârf al epidemiei, dar eu cred că dacă reușim să nu aglomerăm secțiile de terapie intensivă vom putea face față.

Dacă purtăm mască și respectăm și celelalte norme de prevenire a infecției, dacă se va începe și vaccinarea antigripală, vom avea cumva un control al fenomenului”, a spus medicul.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419