Medalii de bronz pentru istorie! Powerliftierii de la CS Unirea Alba Iulia, Ovidiu Pănăzan şi Andrei Irimie, medaliaţi la Europenele de Seniori

La Campionatele Europene de Powerlifting Seniori, compeţie desfăşurată la mijlocul lunii mai, în Spania, la Malaga, doi competitori din Alba, originari din acest judeţ, legitimaţi la un club din Alba, respect iv la CS Unirea Alba Iulia, au obţinut medalii europene, o situaţie deloc întâlnită în istoria sportului “albanez”.

Este vorba despre Andrei Irimie (27 de ani), la categoria 83 de kilograme, medalie de bronz, cu 260 de kilograme ridicate şi o tentativă a a realiza un record mondial, 266 de kilograme, la proba de împins din culcat. Rezultatul său a fost repetat tocmai de cel ce-l pregăteşte, Ovidiu Pănăzan (41 de ani), la categoria 93 kilograme, medalie de bronz, cu 240 de kilograme ridicate, cel mai uşor competitor (85 de kilograme) al categoriei, dar şi cel mai în vârstă concurent.

ELIT

*Muncesc, pentru a face performanţă!

Ovidiu Pănăzan, preşedintele Federaţiei Române de Powerlifting, ce are sediul în municipiul reşedinţă de judeţ, l-a descoperit şi antrenat pe Andrei Irimie, un sportiv de mare perspectivă, dar în acelaşi timp, un bun informatician. Ce au în comun medaliaţii cu bronz de la seniori? Simplu, faptul că amândoi activează în alte domenii decât sportul, întrucât respectivii nu primesc indemnizaţii sportive sau alte beneficii de la instituţiile publice locale, astfel că trebuie să muncească pentru a-şi susţine activitatea sportivă de performanţă. “Este clar că vorbim despre pasiune, una fără limite. Subliniez că în acest an am beneficiat de sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, altfel, dacă ne bazam pe ajutorul local, renunţam demult la activitate”, a menţionat Ovidiu Pănăzan, preşedintele FRP, înfiinţată în 1 iunie 2009.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...