Rămâi conectat

Sport

Medalie de bronz pentru albaiulianul George Ileana la Campionatele Europene de șah pentru juniori de la Mamaia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanta de exceptie pentru juniorul albaiulian George Ileana, care a obtinut medalia de bronz la Campionatele Europene de sah pentru juniori desfasurate in perioada 5-14 septembrie la Mamaia.

Elevul Colegiului National „Horia, Closca si Crisan” din Alba Iulia, care se pregateste sub indrumarea marelui maestru international Vlad Jianu, a castigat partida decisiva impotriva moldoveanului Ilie Martinovici, reusind sa acumuleze 7 puncte din 9 partide, rezultat cu care a urcat pe podium, fiind devansat in clasamentul categoriei baieti sub 16 ani doar de Andrey Esipenko (Rusia) si Ariel Erenberg (Israel), ambii cu 7,5 puncte.

Pentru George Ileana acesasta medalie este a doua cucerita intr-o competitie internationala majora, dupa cea de aur castigata la Campionatul Mondial Scolar din 2014 din Brazilia, insa cu siguranta rezultatul de la Campionatele Europene este cel mai bun din cariera sa de pana acum, nivelul competitiei de la Mamaia fiind net superior unui campionat mondial scolar.

Din pacate Mihnea Costachi, celalalt junior albaiulian care a luptat cu medalia europeana pe masa, a jucat prea riscant in ultima runda si a fost invins de norvegianul Jesper Thybo, care a castigat astfel titlul european. Infrangerea din ultima runda l-a aruncat pe Mihnea pe locul 13 din cei 86 participanti la categoria baieti sub 18 ani, un loc meritoriu, dar care nu reflecta evolutia excelenta a juniorului albaiulian din primele 8 runde ale turneului.

Aflat la debut intr-un campionat european, Radu Tampea, cel mai tanar junior albaiulian prezent la competitia de la Mamaia, a acumulat 4,5 puncte din 9 posibile la categoria baieti sub 12 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea