Măsurile luate de Primăria Alba Iulia în tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Proiect pe masa Consiliului Local

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a solicitat Primăriei municipiului Alba Iulia un ajutor în scopul tratării bolnavilor de CoVid-19 în stare gravă. Primăria a luat hotărârea de a acorda un sprijin financiar în valoare de 500 lei/beneficiar donator de plasmă hiperimună cu domiciliul stabil sau viză de reședință în municipiul Alba Iulia. 

Având în vedere că la nivelul întregii țări se înregistrează o lipsă acută de donatori de plasmă hiperimună, iar tratamentul cu transfuzie de plasmă hiperimună s-a dovedit un succes, este oportună aprobarea unui sprijin/stimul financiar persoanelor vindecate de COVID-19 donatoare de plasmă.

ELIT

Totodată este necesară stabilirea procedurilor/documentelor necesare pentru acordarea sprijinului financiar și comunicarea publică a acestei măsuri de stimulare a pacienților. Astfel există premisele creșterii donațiilor și asigurarea de noi mijloace de tratament în infecțiile cu noul coronavirus SARSCoV-2.

Proiectul de hotărâre prevede acordarea unui sprijin financiar in valoare de 500 lei/beneficiar
donator de plasmă hiperimună cu domiciliul stabil sau viză de reședință în municipiul Alba Iulia din bugetul local cap. 66.08 – sănătate.

Beneficiarii acestui sprijin financiar pot fi persoanele vindecate de COVID-I9, donatoare după data aprobării hotărârii de consiliu local.
Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a transmis către Primăria municipiului Alba Iulia o solicitare pentru identificarea unei posibilități de stimulare a pacienților care au suferit de COVID-19 în vederea donării de plasmă hiperimună.

Având în vedere toate aceste considerente este necesară dezbaterea de îndată pentru a putea iniția cât mai repede procedurile/documentele necesare pentru acordarea sprijinului financiar și comunicarea publică a acestei măsuri de stimulare a pacienților.

Astfel există premisele creșterii donațiilor și asigurarea de noi mijloace de tratament in infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419