Rămâi conectat

Ştirea zilei

Măsuri pentru fluidizarea traficului pe Centura municipiului Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Lucrările de reparaţie capitală a Pasajului peste calea ferată de la intrarea în municipiul Alba Iulia dinspre Sebeş au mutat tot traficul pe centura ocolitoare a municipiului. Firesc au apărut deja primele probleme unele datorate unor factori umani, nu este cazul să insistăm asupra lor, altele datorate unor factori tehnici, despre care vom vorbi mai departe. Concret banda de preselecţie a traficului care intră în municipiul Alba Iulia şi a celui care merge spre Teiuş la intersecţia dintre centura ocolitoare şi drumul care iese din Alba Iulia spre Teleac (strada Calea Ciugudului) este erodată datorită traficului intens pentru care nu a fost proiectată iniţial astfel încât pe banda rămasă pentru cei care virează la stânga se creează cozi importante. Pentru a fluidiza traficul în această intersecţie pe care cei care ocolesc municipiul Alba Iulia nu o pot evita primarul Mircea Hava a avut ieri o întâlnire cu reprezentanţi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în calitate de administrator al drumului. În urma discuţiilor s-a stabilit ca CNADNR să ranforseze (să repare şi să mărească rezistenţa) benzii cu probleme. De asemenea, intersecţia va fi semnalizată corespunzător, de la distanţă pentru ca preselecţia să se poată face din timp şi se are în vedere şi iluminarea „nodului” rutier prin sisteme de iluminat cu alimentare din celule fotovoltaice, adică independente de reţeaua de electricitate. Tot pentru fluidizarea traficului se studiază posibilitatea înlocuirii intersecţiei cu insule de dirijare a traficului de la înlâlnirea dintre centura ocolitoare şi DN 1 – E 81 (spre Teiuş) cu o intersecţie cu sens giratoriu. (A.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viitor consilier local de la Teiuș, surprins pe un câmp cultivat cu vinete: ”Nu lua bă! Nu lua, nu lua! Are camere pe baterii” Consilierul local nou ales, Florea Dumitru, de la Teiuș, a fost surprins împreună cu încă două persoane, pe un câmp cultivat cu vinete, de camerele de supraveghere montate de proprietarii terenului. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea