Măsuri DRASTICE după scandalul Pomohaci – Patriarhia va analiza periodic aspectele privind disciplina clerului şi mirenilor

Patriarhia Română, prin sinoadele mitropolitane, va analiza periodic aspectele privind disciplina clerului din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti, anunţă Patriarhia Română, potrivit unui comunicat de presă remis stiripesurse.ro

„În contextul fenomenului secularizării de azi, este necesară înnoirea vieţii duhovniceşti şi morale a slujitorilor bisericeşti de toate rangurile, a vieţuitorilor din mănăstiri şi schituri, precum şi a credincioşilor mireni din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti. În acest sens, Sinoadele mitropolitane din Patriarhia Română vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului şi mirenilor şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti”, arată Patriarhia Română.

ELIT

Decizia vine în contextul în care Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a deschis o anchetă în cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujeşte într-o comună din Mureş, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, după ce o presupusă convorbire între ei, care conţine propuneri indecente, a apărut pe internet.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că Biserica percepe cu mâhnire un asemenea scandal, dar, în cazul în care înregistrarea se dovedeşte a fi autentică, vor fi luate cele mai dure măsuri.

În prezent, preotul Cristian Pomohaci nu mai poate ţine sluijbe. În 30 de zile, acesta trebuie să demonstreze, în faţa Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, că este nevinovat.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Albaiulean 6 iulie 2017 at 13:34

Aceasta analiza trebuia facut de mult,dar cum o mana spala pe cealalta si e adevarata zicala ,,Fa ce zice popa,dar nu face ca el….!Mai da mult va chinuie Pomohaci….lasati-l sa cante ca are avere incomensurabila !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...