Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mașinile PARCATE NEREGULAMENTAR în Alba Iulia vor fi RIDICATE. Primăria Alba Iulia a demarat deja licitația pentru găsirea unui operator

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție publică privind contractarea serviciilor de ridicare, transport și descărcare la locul de depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului. Documentația a fost publicată pe SEAP în 20 octombrie 2017.

Operatorii interesați să depună oferte o pot face până la data de 24 noiembrie 2017, ora 16.00.

Valoarea estimată totală a acordului cadru este de 1.680.000 de lei fără TVA pe o perioadă de 4 ani, respectiv 420.000 de lei, fără TVA, pentru cel mai mare contract subsecvent ce urmează a fi atribuit. În documentație sunt trecute și numărul minim și maxim de autovehicule ce ar urma să fie ridicate în cei 4 ani: minimum 1.920 de vehicule și maximum 4.800 de vehicule. În perioada unui singur an se prevede ridicarea a minimum 480 de vehicule și a unui maxim de 1.200 de vehicule staționate neregulamentar.

Potrivit caietului de sarcini, constatarea staţionării neregulamentare şi decizia de ridicare a vehiculului se face în prezenţa agenţilor constatatori (ofiţeri de poliţie, poliţişti locali), în baza procesului verbal de contravenţie. Odată identificate vehiculele staționate neregulamentar, acestea vor fi sigilate și ridicate și duse la locul de depozitare situat în municipiul Alba Iulia, pe str. Livezii, la nr. 35A. ”Transportul până la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz va suporta doar contravaloarea operaţiunilor de ridicare a vehiculului”, se mai arată în caietul de sarcini.

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate, și nu tractate

Vehiculul destinat activităţii de ridicare, transport şi descărcare la locul de depozitare trebuie să fie autorizat și să îndeplinească mai multe condiţii, între care cea mai importantă este să execute ridicarea vehiculelor în plan vertical şi nu prin tractare; să aibă capacitatea să disloce/ridice vehicule cu o greutate de până la 5000 de kg; să asigure ridicarea vehiculelor din orice loc dacă condiţiile din teren permit acest lucru etc.

Ofertantul trebuie să demonstreze că în ultimii 3 ani a prestat servicii similare. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 22 noiembrie 2017.

Tarifele maximale stabilite conform Hotărârii Consiliului Local nr. 159 din 28 aprilie 2017 pentru operaţiunile de ridicare, transport şi descărcare la locul de depozitare sunt: 220 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de ridicare a vehiculului; 130 de lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de transport a vehiculului de la locul ridicării până la locul de depozitare, la care se vor adăuga cheltuielile operatorului.

Cel mai probabil serviciul de ridicare a mașinilor pe raza municipiului Alba Iulia va intra în vigoare la începutul anului 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea