Mașinile înmatriculate în Bulgaria care nu au RCA, vor fi radiate automat. Autoritățile bulgare vor să stopeze explozia de mașini înmatriculate în țara lor, dar conduse de români

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Posesorii de mașini înmatriculate în Bulgaria vor fi serios afectați. O decizie luată de parlamentari va da peste cap românii care și-au înmatriculat autoturismele în țara vecină. Decizia a fost luată pe fondul unei pierderi uriașe la bugetul de stat. 

Potrivit antena3, pentru a pune capăt abuzurilor, autoritățile bulgare au decis radierea automată a mașinilor care nu au asigurare RCA. Parlamentarii din Sofia vor să stopeze explozia de mașini înmatriculate în Bulgaria, pe numele cetățenilor bulgari, dar conduse de cetățenii români.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Se pare că din 11 milioane de euro recompense achitate anul trecut Fondul de garanție, RCA a plătit șase milioane pentru accidente în străinătate cauzate de automobile îmnatriculate în Bulgaria.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Proprietarii, însă, de regulă, evită să se deplaseze anual la vecinii bulgari pentru a-și reînnoi asigurarea auto, iar atunci când sunt implicaţi în accidente rutiere, pagubele sunt plătite de Fondul de garanție constituit de companiile bulgare de asigurări.

Acesta lucru a creat statului bulgar o importantă gaură în bugetul de stat.

Sursa: bugetul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419