Masca ar putea deveni OBLIGATORIE în spațiile publice dacă numărul de infectări cu COVID-19 va crește

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Masca ar putea deveni OBLIGATORIE în spațiile publice dacă numărul de infectări cu COVID-19 va crește

Primul ministru a declarat că masca de protecție va fi obligatorie în spațiile publice doar dacă numărul de infectări va crește. Ludovic Orban a subliniat că se vor intensifica controalele la nivelul instituțiilor publice.

„Sigur, dacă va creşte numărul de infectări, se poate ajunge şi în această situaţie (a obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice, n.r.).

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Pe de altă parte, important e ca masca să fie purtată în spaţii închise, iar în afara incintelor, să fie purtată în spaţiile aglomerate, în pieţe, pe peroane de gări, în staţii de autobuz, peste tot unde există aglomeraţii.

Cum s-a impus, de exemplu, în jurul şcolilor – că mulţi nu au înţeles de ce s-a luat decizia de obligativitate a portului măştii în jurul şcolilor – pentru că sunt mulţi părinţi sau bunici care îşi duc copiii la şcoală şi unii dintre ei s-a văzut pe imagini că nu poartă mască şi atunci am decis că este obligatoriu portul măştii pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor, astfel încât şi părinţii să aibă obligativitatea de a purta mască, nu numai copiii”, a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuată la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Facebook Twitter Google+ YouTube