Mărturia ȘOCANTĂ a pacientului dializat din Aiud infectat cu COVID-19: „Cei de la Centrul de Dializă nici măcar nu m-au sunat să mă întrebe cum mă simt”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Unul dintre cei șapte pacienți dializați care au fost diagnosticați pozitiv cu COVID-19, infectându-se în focarul de la Centrul de dializă, a făcut o mărturisire tulburătoare pe pagina sa de Facebook, menționând că reprezentanții centrului nici măcar nu s-au interesat de starea sa de sănătate. Ba mai mult, aceștia nu i-au oferit nici măcar o informație cu privire la procedura utilizată pentru substituirea funcţiilor renale.

Într-o recentă postare pe pagina sa de Facebook acesta a oferit câteva detalii șocante despre modul în care Centrul de Dializă din Alba Iulia nu a ținut cont de abosolut nicio regulă de prevenire a răspânidirii coronavirusului. De la câteva reguli făcute prost și o inconștinență fără măsură, în 5 zile s-a ajuns la un adevărat dezastru epidemiologic.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„În mașina care ne ducea și ne aducea de la dializă, eram 4 pacienți plus șoferul. Un șofer la dus și altul la întors. După ultimele informații, se pare că toți cei 4 pacienți am fost găsiți pozitivi cu Covid 19. Cei doi șoferi nu au fost testați, și, mare minune ar fi să nu fie nici ei pozitivi. Doar că, în bunul stil românesc, ei continuă să transporte în fiecare zi și alți pacienți la dializă și posibil să-i contamineze și pe aceștia.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Asta în condițiile în care, cei de la Centrul de Dializă din Bărăbanț nici măcar nu m-au sunat să mă întrebe cum mă simt, sau să mă anunțe cum voi fi dializat în continuare și unde. Dumnezeu cu mila…”. Sunt cuvintele unei victime a acestui dezastru epidemiologic.

Lucian Domșa se numără printre cele zece persoane diagnosticate ieri cu noul coronavirus, în urma rezultatelor DSP. Printre acestea se numără și un medic și două asistente. Atât pacienți cât și cadrele medicale sunt obișnuiți să nu respecte propriile reguli interne.

Centrul de dializă din Alba Iulia se confruntă cu probleme foarte grave, devenind noul focar epidemilogic din județul nostru. În ciuda semnalelor de alarmă care au fost trase cadrelor de la Centrul de Dializă, încă de la începutul epidemiei, în legătură cu procedurile greșite de acolo, nimeni nu a luat nicio măsură.

Din păcate, soarta lui Lucian este pusă în pericol, deoarece, are nevoie să facă dializă de trei ori pe săptămână.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419