MARȚI: Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Călugăra va fi adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Minuni săvârșite de această sfântă icoană

calugara-icoanaÎn după amiaza zilei de marți, 20 octombrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia va fi adusă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra din judeţul Caraș Severin. Icoana va rămâne în biserică spre închinare, pentru întărirea și tămăduirea credincioșilor, până miercuri, după sfânta Liturghie.

Miercuri, 21 octombrie, Dumnezeiasca Liturghie va fi săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop IRINEU al Alba Iuliei, în sobor de ierarhi, prilej cu care vor fi sfinţite icoana Sfinţilor Ierarhi Ardeleni Ilie Iorest, Simion Ştefam şi Sava Brancovici şi icoana Sfinţilor Cuvioși Mărturisitori  Visarion şi Sofronie și Sfântul Mucenic Oprea.

ELIT

Potrivit unor vechi credinţe, mănăstirea Călugăra este construită pe un loc considerat sfânt, iar izvoarele din jurul lăcaşului monahal au puteri tămăduitoare. Comoara cea neprețuită a mănăstirii, care rămâne mărturie de netăgăduit a celor întâmplate, este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care ascultă neputințele și necazurile oamenilor revărsând asupra celor care vin și-i cer ajutorul, mângâiere, alinare și binecuvântare. Multe boli ale lumii moderne și-au găsit vindecare în acest loc sfânt lângă această sfântă icoană, care va rămâne în Catedrala Reîntregirii, spre cinstire, până miercuri, după Sfânta Liturghie.

Minuni săvârșite de Icoana Maicii Domnului de la Mănăstira Călugăra:

Deși au trecut 150 de ani de la descoperirea acestui sfânt loc Dumnezeu nu încetează să ne arate că nu ne părăsește. Și azi ca și în vechime acest locaș dumnezeiesc se descoperă oamenilor tot prin cântări îngerești un grup de copilași care au venit în vizită la mănăstire au auzit în interiorul bisericii cântări foarte frumoase pe care numai ei cu inima lor curată le-au putut auzii învătătorul mirat fiind de aceasta s-a adresat preotului iar acesta i-a confirmat că și in vechime locul mănăstirii tot prin astfel de cântări a fost descoperit.

Potrivit unei tradiții locale în anul 1917 s-a încercat timp de o săptămână restaurarea icoanei însă încercările au eșuat deoarece vopseaua cu care era repictată icoana era găsită în fiecare zi căzută de pe icoană de parcă o mână nevăzută ar fi dat-o jos. Odată cu trecerea timpului s-au remarcat numeroase minuni dintre care amintim:

O femeie oarbă din naștere și-a recăpatat vederea complet, deși era oarbă ea era căsătorită și avea un copil după ce Maica Domnului i-a redat vederea prima ei rugăminte adresată celor din jur a fost să-i aducă copilul să-l vadă întia oară după această renaștere.

Un om care era tetraplegig s-a vindecat pe când dormea lângă biserică în vis a auzit- o pe Maica Domnului poruncindu-i să înconjoare biserica de trei ori iar el trezindu-se a constatat sub privirile mirate ale tuturor că putea merge și își putea folosi și mâinile.

Asemenea Mântuitorului care în vechime a vindecat-o pe cea care avea scurgere de sânge și în zilele noastre Maica Domnului prin icoana sa a vindecat o astfel de bolnavă numai atingându-se de ea.

O credincioasă din Timișoara diagnosticată cu sarcom și leucemie stadiu sub clinic la care dupa intervenția chirurgicală medicii i-au comunicat că șansele de supravețuire sunt minime datorită ratei mari de multiplicare a sarcomului(64%). A ajuns din mila lui Dumnezeu la mănăstire înălțând rugăciuni fierbinți la icoana Maicii Domnului și minunea s-a înfăptuit, iar la aproximativ șase luni în urma unui examen computer tomograf medicii au constatat dispariția, în mod inexplicabil, a tumorii.

Maria Apostol din Sibiu în anul 2003 internată și diagnosticată la clinica de Oncologie din Cluj cu tumoră mamară stadiu IV inoperabilă venea în fiecare săptămână din Postul Mare la sfântul Maslu și la Icoana Maicii Domnului rugându-se fierbinte pentru vindecarea ei. În săptămâna luminată la controlul post terapeutic s-a constatat dispariția tumorii și a metastazelor minune inexpilcabilă din punct de vedere medical.

O tânără Mihaela din Lugoj diagnosticată cu insuficiență renală cronică fiind în evidența clincii de dializă de doi ani, venind la icoană și făcând rugăciuni către Maica Domnului când a coborât de la mănăstire a primit vestea mult așteptată că există un rinichi compatibil și se poate realiza transplantul de care avea atâta nevoie. Intervenția chirurgicală decurgând fără probleme. Pacienta a relatat apropiaților cum a simțit îmbrățișarea Maicii Domnului pe tot parcursul spitalizării.

Un credincios din Ciclova Româna pe nume Ionel suferind de mult timp de insuficientă cardiacă căruia i s-a explicat că singura solutie terapeutică pentru supravețuire este o intervenție chirurgicală pe cord deschis cu înlocuirea valvelor afectate de diverse grade de stenoză, intervenție ce presupune un risc crescut de complicații și mortalitate intra și post operatorie, a cerut răgaz de la medici câteva zile pentru a lua o decizie în ceea ce privește acceptarea sau neacceptarea intervenției. Împreuna cu familia a venit la Maica Domnului de la Călugăra, iar după ce s-au rugat în fața icoanei a simțit aevea prezența Maicii Domnului care îl îndemna să meargă liniștit la operație încredințându-l că totul o să fie bine. De multe ori îl putem vedea îngenunchiat în fața icoanei muțumind și propovăduind tuturor cele întâmplate.

O dovada vie a cinstirii icoanei Maicii Domnului de la Călugăra este faptul că mulți credincioși de peste hotare care vin în luna iulie la mănăstirea catolică de pe dealul Ciclovei Montane urcă să se închine și să se roage la Maica Domnului de sus de la Călugăra deși mulți dintre ei nu vorbesc românește.

sursa:reintregirea.ro

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

3 Comentarii

pilu 19 octombrie 2015 at 13:59

Trebuie premiat cu o suma frumusica acest IRINEU pentru ca mai si munceste. Bravo lui, e pe calea cea buna.
Sa nu-mi stergeti comentariul cum faceti de obicei cand vine vorba de biserica.

Unul 20 octombrie 2015 at 14:14

„Minuni săvârșite de această sfântă icoană”
Cea mai mare minune, a golit buzunarele fraierilor, si le-a umplut, pe cele „fara fund”. a escrocilor in sutana”!

ilie de la uzina 20 octombrie 2015 at 14:46

era timpul. alba a fost ocolita de bucati de oase, vesminte, tablouri cu plansete.
avem indoctrinati destui.
acum se vor alinia cuminti la rand.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...