Rămâi conectat

Politică Administrație

Marți, 4 februarie, se votează bugetul municipiului Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Vezi cele mai importante obiective de pe lista de investiții și lucrări de reparații propuse pentru anul 2014

vot in CL Alba IuliaConsiliul Local Alba Iulia va vota marți, 4 februarie, bugetul local pe 2014. Suma ”pusă la bătaie” pentru obiective de investiții și lucrări de reparații este de 72 milioane de lei din care 24,5 milioane sunt din bugetul local (inclusiv excedent), 27 de milioane din creditele contractate, peste 13 milioane de lei din fonduri nerambursabile iar aproximativ 7 milioane de lei vin de la bugetul de stat.

Potrivit proiectului ce va fi pus în dezbarerea aleșilor locali, între prioritatile primarului Mircea Hava se numără finalizarea lucrărilor în Parcul Dendrologic din Valea Popii și în zona interioară a Cetății, lucrări de extindere la retele de apă în zona Micești și câteva străzi din Alba Iulia, finalizarea lucrărilor de modernizare a ieșirii din municipiu spre Micești, reabilitarea unor străzi din cartierele Bărăbanț, Oarda, Micești și Partoș, precum și lucrări de întreținere și reparații la unități de învățământ și amenajarea unei creșe de cartier.

Pe lista de investiții propuse pentru anul 2014 se află și alte obiective de mare interes pentru albaiulieni. Au fost prevăzute fonduri pentru cofinanțarea reabilitării Bazinului Olimpic (630.000 de lei) și pentru dotarea acestuia cu un sistem de control acces și monitorizare video (440.000 de lei); 2,8 milioane de lei sunt alocați pentru modernizarea zonei de agrement de la Schit iar alți 2,1 milioane de lei sunt alocați pentru dotări și lucrări de infrastructură în scopul amenajării parcului de Skateboard.

Finalizarea lucrărilor din Cetate se va face cu bani proveniți din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat (aproximativ 18,5 milioane de lei) iar din bugetul local primăria va finanța amenajarea unui centru de informare și promovare turistică (pentru care s-au alocat 150.000 de lei); pentru dotări specifice activității de administrare și întreținere a zonei istorice au fost alocati 75.000 de lei iar pentru dotarea cu mobilier urban – 250.000 de lei.

În ceea ce privește cheltuielile prevăzute la capitolul ”Transporturi” pentru acest an, atrag atenția sumele alocate pentru refuncționalizarea zonei centrale (str. Tudor Vladimirescu) – peste 3 milioane de lei; sisteme de supraveghere și dotări pentru siguranța circulației – 750.000 de lei și amenajarea de sensuri giratorii în zonele Stadion, Cimitir, Cloșca și Vasile Goldiș – 360.000 de lei.

Nu în ultimul rând, pentru reparații curente și periodice la drumuri și trotuare, în bugetul local pentru 2014 a fost prevăzută o sumă de peste 1,8 milioane de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea