Rămâi conectat

Sport

Marți, 3 aprilie, nouă intermediară în Liga a 3-a | Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin, pe “Cetate”, deplasări pentru celelalte trei conjudețene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Nu este loc de respiro în eșalonul terț, marți, 3 aprilie, de la ora 17.00, fiind prevăzută etapa a 19-a din Seria a 5-a, a doua săptămână cu “intermediară”, respectiva rundă fiind programată acum 10 zile, în weekend-ul 24-25 martie, dar amânată, din pricina vremii nefavorabile.

Dintre conjudețene, doar Unirea Alba Iulia evoluează pe teren propriu, pe “Cetate”, celelalte trei având dispute externe.

*Unirea Alba Iulia (locul șase, 29 de puncte) – Avântul Reghin (locul 7, 27 p), în tur 0-1.

“Alb-negrii” au un moral excelent după acel concludent 3-0 din derby-ul “de Alba” de la Galda, prima victorie din retur sub comanda lui Bicheși. “Este un examen pentru noi, să încercăm să legăm două jocuri bune. Trebuie să ne concentrăm și să ne motivăm, întrucât, dacă nu învingem Avântul, victoria cu Industria este nesemnificativă”, a spus Adrian Bicheși. Nu evoluează Schiau – accidentat, Lăsconi fiind incert înaintea partidei între vecinele din ierarhie.

*Fotbal Comuna Recea (locul trei, 35 p) – Performanța Ighiu (locul doi, 37 p), în tur 3-3.

Derby-ul rundei, între formații de pe podium ce vin după dezamăgiri: maramureșenii au fost înfrânți sub Drăgana (întâiul eșec din 2018), iar Performanța a pierdut derby-ul cu “U” Cluj, înregistrând a doua înfrângere stagională, după 188 de zile! Probleme pentru ocupanta locului secund, întrucât antrenorul Mihai Manea este bolnav (colică biliară) și nu va fi pe banca tehnică, iar din acest motiv, al sănătății, nu vă putem oferi o declarație. Reintră Potopea, Circov și Hidișan sunt incluși în lot (deși nu sunt 100 la sută refăcuți), absentând Cl. Marcu – suspendat și E. Crișan – accidentat. Pentru Performanța vin două jocuri externe dificile, la Recea și în Vinerea Mare, derby “de Alba”, sub Drăgana. Trupa lui Romulus Buia a suferit singurele insuccese pe teren propriu, cu Metalurgistul Cugir și Industria Galda, în tur.

*CS Iernut (locul 13, 12 p) – Industria Galda (locul patru, 34 p), în tur 1-1.

Scurtcircuitați în duelul cu uniriștii, elevii lui Paul Ciucă încearcă să dreagă busuiocul în cele două deplasări succesive, la Iernut (unde nu au pierdut niciodată) și la Dumbrăveni (cu Gaz Metan Mediaș II). “Trebuie să luăm puncte, să ne revenim în planul încrederii, pentru a nu intra în pasă proastă”, a menționat Paul Ciucă, ce-l are la dispoziție pe Rodean (revenit după suspendare), indisponibil fiind Apetri. Campioana jocurilor externe (20 de puncta) întâlnește o echipă ce nu a câștigat niciunul din cele 8 meciuri interne!

*Gaz Metan Mediaș II (locul 11, 17 p) – Metalurgistul Cugir (locul  cinci, 33 p), în tur 1-2.

Singura reprezentantă a Albei ce nu a pierdut în 2018 a reușit întâiul succes din retur, cu Comuna Recea și este favorita confruntării de la Dumbrăveni împotriva “găzarilor mici”, mai ales că întregul efectiv este valid (exceptându-l pe Șt. Radu). “Am căpătat încerdere, băieții au un moral ridicat și vrem să legăm două victorii. Meciul este însă complicat, acumulându-se oboseală după al treilea joc în decurs de 8 zile”, a punctat Călin Moldovan. Conjunctura face ca medieșenii, cu 7 runde fără succes, să susțină patru jocuri la rând în primăvară, acasă, cu reprezentante ale Albei, Performanța Ighiu (0-4, 9 martie), Unirea Alba Iulia (1-1, 28 martie), Metalurgistul Cugir (azi) și Industria (vineri, 6 aprilie)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea