Rămâi conectat

Curier Județean

Marţi, 13 octombrie 2015, ”Porți deschise” la ISU Alba, de Ziua Informării Preventive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat şi în acest an iniţiativei derulată la nivel european, astfel că marţi 13 octombrie, în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării va fi marcată „Ziua Informării Preventive”.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Marţi, 13 octombrie a.c., între orele 12.00 – 16.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judetului Alba (la sediile subunităţilor de intervenţie) îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare.

În vederea asigurării unei abordări uniforme şi eficiente, la nivelul autorităţilor publice locale şi a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă se vor organiza şi desfăşura acţiuni locale de informare preventivă, în vederea diseminării informaţiilor preventive la cât mai multe persoane (adulţi, tineri, copii).

În aceeași zi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judetului Alba va organiza un concurs cu tematica din domeniul situatiilor de urgenta la Radio Eveniment Aiud, iar castigatorii vor fi premiati cu cele cinci stingatoare de incendiu oferite de catre E.ON România.

Totodată, în orasul Cugir va fi organizat un punct de informare preventiva unde cadre militare din cadrul Inspectiei de Prevenire, vor distribui cetăţenilor interesaţi flyere. Va fi expusa si tehnica de interventie – o autospeciala de stingere incendii şi o ambulanta SMURD B2 (de acordare a primului ajutor medical de urgenţă) unde persoanelor (adulţi, tineri, copii), li se vor prezenta echipamentele cu care intervin pompierii militari la diferite situatii de urgenta.

Cu această ocazie, în perioada 08 – 12 octombrie a.c., Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a promovat un concurs pe reţeaua de socializare Facebook, iar cele mai reuşite imagini vor fi premiate cu unul dintre cele 15 stingătoare de incendiu oferite drept premii de către E.ON România, în cadrul parteneriatului “Împreună pentru Siguranță”.

Mai multe detalii legate de acest concurs pot fi obţinute accesând https://goo.gl/P79B4r.

Info background:

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe. Pe lângă pagubele însemnate, acestea produc şi aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuinţe sunt coşul de fum defect sau necurăţat – 34%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 22%, mijloacele de încălzire – 17% şi fumatul şi focul deschis -13% .

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale” şi „R.I.S.C. – Siguranţa nu este un joc de noroc!”.

Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător. (Z.U.)

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea