Mărșăluitoarea Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia), locul 34 la Campionatele Mondiale de atletism de la Londra, cu cel mai bun timp al anului!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Mărșăluitoarea Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia) a încheiat pe locul 34 proba de 20 de kilometri, din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Londra, unirista reușind cel mai bun timp al său din acest an.

Sportiva din Cetatea Marii Uniri s-a clasat pe poziția a 34-a, dintre 60 de atlete care au terminat cursa feminină, timpul de o oră 34 de minute și 50 de secunde însemnând SB 2017. O comportare de apreciat, în condițiile prezenţei la Mondialele de atletism, cea mai importantă competiție sportivă de pe mapamond din acest an.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Desemnată sportiva nr. 1 a județului Alba în 2017, brava atletă (33 de ani) a înregistrat un progres comparativ cu Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. La Londra, Rodean a fost întrecută de Andreea Arsine, locul 31 cu 1.33:46,

PMP - Alegeri parlamentare 2020

*Gabriel Avram: „Însăși calificarea la Mondiale reprezintă o performanță!”

Sunt mulțumit de acest rezultat, cel mai bun timp al său din acest sezon. Rezultatul pare nedrept, dar ținând cont de situația generală a sportului românesc, ce a avut numai 15 reprezentanți la Londra, însăși calificarea în sine reprezintă o mare performanță. Ana Rodean merită toate felicitările, pentru că a demonstrat un progres evident faţă de Jocurile Olimpice. Un plus de 16 locuri și un timp mai bun cu 4 minute, fapt care demonstrează că se află pe drumul bun„, a concluzionat Gabriel Avram, antrenor CS Unirea Alba Iulia.

Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia – CSU Reșița) s-a numărat între cei 4 atleți prezenți la Mondialele din capitala Marii Britanii ce au înregistrat la Londra SB 2017, în condițiile în care au fost peste 200 de țări.

Dan HENEGAR