Rămâi conectat

Politică Administrație

Marius Hațegan: Alocările Guvernului USL pe programele de investiţii din Alba au ajuns la „fabuloasa” sumă de zero lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Prezent la conferința de presă de la sediul PDL Alba, secretarul general adjunct al democrat-liberalilor din județ, Marius Hațegan, care este și consilier județean, a făcut o comparație între investiţiile făcute de Guvernul PDL în județul Alba și cele ale Guvernului USL.

Acesta a arătat că de la instalarea la Palatul Victoria a guvernării USL, deci de aproape 14 luni ”alocările bugetare pe programele de investiţii din Alba au ajuns la „fabuloasa” sumă de zero lei” în timp ce în perioada 2009-2012 judeţul nostru a primit în total 97.975.000 de lei, bani care au fost folosiţi pentru dezvoltarea infrastructurii judeţene.

În timpul guvernării PDL au existat trei programe de dezvoltare a infrastructurii cu alocari directe de la Guvernul Romaniei (alimentare cu apă, canalizare, drumuri județene și comunale). Începând cu luna aprilie 2013, aceste trei programe de investiţii au fost comasate într-un singur program  (Programul naţional de dezvoltare locală). Toate bune și frumoase până aici, dacă programul lui Ponta n-ar fi unul pur teoretic. Teoretic pentru că nu există bani și investiţiile sunt blocate. Efectele acestei lipse de fonduri sunt mult mai grave și se resimt puternic în economia locală. Știți că în perioada de criză economică, pentru a păstra locurile de muncă sau pentru a crea noi locuri de muncă, pe lângă investiţii private (capital autohton sau străin), un lucru extrem de important îl reprezintă investiţiile de la bugetul statului. Este binecunoscut că economii puternice, chiar de talia Germaniei, apelează la investiţii publice în infrastructură pentru a revigora economia și a genera locuri de muncă și stabilitate. La noi însă Ponta sacrifică totul pe altarul beneficiilor sociale”, a spus consilierul județean democrat-liberal.

El a mai precizat că în primele 6 luni din acest an doar 2.817 șomeri au reușit să se angajeze, cu 626 mai puțini decât în aceeași perioadă din 2012.

Rezultatul lipsei de investiții în perioada respectivă reprezintă 626 locuri de munca mai puţine în județul Alba. Nu știu cum va evolua acest lucru până la sfârșitul anului, dar dacă situația nu se schimbă în mod sigur vom avea mai mulţi şomeri. Deci cam asta este diferenţa dintre promisiunile făcute de USL în campania din 2012 (1 milon de locuri de muncă în 4 ani, 3.000 numai în colegiul 1 Alba Iulia) și realitate”, a concluzionat Marius Hațegan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea