Rămâi conectat

Actualitate

Marius Bostan, iniţatorul proiectului RePatriot, la conferința de 1 Decembrie de la Alba Iulia: „În următorii ani, numărul românilor care revin l-ar putea depăşi pe al celor care pleacă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marius Bostan, iniţatorul proiectului RePatriot, la conferința de 1 Decembrie de la Alba Iulia: „În următorii ani, numărul românilor care revin l-ar putea depăşi pe al celor care pleacă”

În ultimii doi ani s-a observat o scădere a dorinţei românilor de a reveni acasă din străinătate, dar există un orizont de aşteptare foarte mare al acestora faţă de ceea ce se întâmplă în ţară şi, de aceea, în anii următori, numărul celor care revin ar putea fi mai mare decât al celor care pleacă, a declarat, duminică, Marius Bostan, iniţatorul proiectului RePatriot.

„RePatriot are o conferinţă aniversară în fiecare an, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Încercăm să omagiem înaintaşii, să ne gândim la viitor şi să transmitem importanţa conectării diasporei cu Ţara, pentru că o Românie unită este o Românie în care românii au unitate în sânul lor şi diaspora trebuie să fie cât mai aproape de casă. (…). În această conferinţă, am analizat şi nişte cifre, ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, şi observăm că, în comparaţie cu acum doi ani, în evaluarea noastră făcută în luna august, un studiu sociologic, am observat o scădere a dorinţei de revenire acasă. Scăderea asta, din analiza făcută de noi a rezultat că se datorează clasei politice şi managementului din România şi lipsei de încredere în viitor – birocraţie, corupţie. Aceasta este percepţia românilor. Noi nu spunem că este adevărat sau fals, aceasta este percepţia”, a explicat Bostan pentru AGERPRES.

El a adăugat că studiul amintit a fost confirmat de votul din noiembrie, care „a arătat foarte clar un avertisment dat clasei politice care a condus ţara în ultimii trei ani”.

„În acelaşi timp, există un orizont de aşteptare şi un nivel de aşteptare foarte mare. Noi credem că putem să inversăm trendul de întoarcere acasă, noi credem că, în următorii ani, numărul celor care revin ar putea fi mai mare decât al celor care pleacă şi vedem exemplul Poloniei. În Polonia, în acest an deja s-a întâmplat acest lucru. Sunt mai mulţi polonezi care revin acasă decât cei care pleacă”, a spus Marius Bostan.

El a opinat că un val important de români care ar reveni în ţară ar ajuta România să se dezvolte mai rapid.

„România s-ar putea dezvolta mai rapid şi ar putea face faţă provocărilor viitorului. Pentru că nu ştim ce ne rezervă viitorul, nu ştim ce se va întâmpla în următorul an, sunt şi ştiri negative din zona financiară şi zona de afaceri globală şi atunci ar fi extraordinar să strângem rândurile, românii să fie aproape de România, să fim conectaţi permanent. Şi acesta este apelul nostru, astăzi, către toţi oamenii responsabili din România şi de pretutindeni, să strângem rândurile, să fim conectaţi şi să ne ajutăm unii pe alţii”, a conchis antreprenorul.

Alba Iulia a găzduit, duminică seara, cea de-a IV-a conferinţă RePatriot.

Mişcarea RePatriot are drept scop repatrierea prin antreprenoriat a românilor care au plecat din ţară şi au afaceri în Occident, realizarea de legături între aceştia şi antreprenori din ţară cu afaceri ce pot pătrunde pe pieţe externe şi prezentarea României ca destinaţie de investiţii, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea