Rămâi conectat

Actualitate

MAREA RELAXARE a restricțiilor anti-COVID. Raed Arafat: „Prima dată se va renunța mască în spații deschise”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MAREA RELAXARE a restricțiilor anti-COVID. Raed Arafat: „Prima dată se va renunța mască în spații deschise”

Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a spus, luni seară, la B1 TV, cum se vor decide relaxările în perioada următoare și de ce va depinde acest lucru.

„Ne apropiem de un moment în care se for lua măsuri de relaxare, dar aces moment va fi corelat cu impact pe spitale. Decizia se va lua de CNSU și Guvern. Trebuie argumente solide pentru a propune măsuri de relaxare, dacă vor începe treptat. prima dată se va renunța mască în spații deschise. Sunt măsuri care s-au luat astfel și în alte țări.

Se face o analiză care va veni cu propunere către CNSU

Vedem o scădere a numărului cazurilor, dar avem un număr semnificativ la ATI. Va mai dura ceva timp până vă scădea numărul și pe terapie intensivă.

Price creștere care vine cu impact pe partea medicală este un semn de îngrijorare. Totul depinde de impactul pe partea de spital. Nu putem compara ce se întâmplă acum cu ce s-a întâmplat în valul trecut. Acum nu ne confruntăm cu cazuri multe și grave la ATI.

Cu cât avem cazuri de ATI, vom avea și decese

Este o dovadă fără nici un dubiu că vaccinații sunt mai bine protejați. Au o protecție mai bună cele nevaccinate. Dacă vedem că sunt grupele de vârstă, cu comorbidități, ne face să înțelegem că persoanele respective ar fi fost vaccinate, am fi avut mai puține cazuri la ATI și decese”, a spus Raed Arafat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea