MARE ATENȚIE! O nouă țeapă! Numerele la care nu trebuie să răspunzi niciodată

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Atenţie la numerele de telefon cu prefix de străinătate care sună insistent! Nu răspundeţi şi nici nu sunaţi înapoi, dacă nu cunoaşteţi pe nimeni în Asia sau Africa

Apelurile suspecte vin de la hackeri care închiriază linii cu suprataxă. Sute de români se plâng că au fost păcăliţi astfel şi din păcate autorităţile spun că nu pot face nimic în ajutorul victimelor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ca să nu fiţi suprataxaţi nu trebuie să răspundeţi la apeluri din ţări precum Pakistan (+92), Senegal (+221), Mali (+223), Niger (+227) şi nici la apelurile din Rusia cu prefixul (+7).

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Iar lista poate continua cu Africa de Sud, Serbia sau Rusia. Mulţi primesc apeluri de la numere necunoscute din străinătate. Prada uşoară sunt cei al căror telefon apare pe reţele de socializare. Neglijenţa se plăteşte scump la propriu în factura telefonică.

Asemenea înşelătorii sunt bine puse la punct, iar persoana de la capătul firului nu poate fi identificată. Specialiștii spun că hacherii închiriază numere de telefon specifice unei ţări şi le înscriu la servicii cu suprataxă. În momentul în care victima va suna înapoi, va fi taxată.

Cei păcăliţi cu greu mai pot recupera banii pentru că hackerii sunt aproape imposibil de identificat.

Curiozitatea românilor de a suna înapoi numerele necunoscute din străinătate se taxează cu zeci de euro pe minut, bani care intră direct în contul hackerilor.

Cei care stau de vorbă cu necunoscuţii se expun însă şi altor riscuri. Experții recomandă utilizatorilor de telefonie fixă sau mobilă să nu sune înapoi către destinaţii necunoscute, să bloccheze acele apeluri din meniul telefonului și să nu furnizeze niciun fel de informaţii legate de date personale: nume, data naşterii, informaţii legate de carduri.

Sursa: digi24.ro