Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

MARE ATENȚIE! O nouă țeapă! Numerele la care nu trebuie să răspunzi niciodată

Mondoc Adriana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Atenţie la numerele de telefon cu prefix de străinătate care sună insistent! Nu răspundeţi şi nici nu sunaţi înapoi, dacă nu cunoaşteţi pe nimeni în Asia sau Africa

Apelurile suspecte vin de la hackeri care închiriază linii cu suprataxă. Sute de români se plâng că au fost păcăliţi astfel şi din păcate autorităţile spun că nu pot face nimic în ajutorul victimelor.

Ca să nu fiţi suprataxaţi nu trebuie să răspundeţi la apeluri din ţări precum Pakistan (+92), Senegal (+221), Mali (+223), Niger (+227) şi nici la apelurile din Rusia cu prefixul (+7).

Iar lista poate continua cu Africa de Sud, Serbia sau Rusia. Mulţi primesc apeluri de la numere necunoscute din străinătate. Prada uşoară sunt cei al căror telefon apare pe reţele de socializare. Neglijenţa se plăteşte scump la propriu în factura telefonică.

Asemenea înşelătorii sunt bine puse la punct, iar persoana de la capătul firului nu poate fi identificată. Specialiștii spun că hacherii închiriază numere de telefon specifice unei ţări şi le înscriu la servicii cu suprataxă. În momentul în care victima va suna înapoi, va fi taxată.

Cei păcăliţi cu greu mai pot recupera banii pentru că hackerii sunt aproape imposibil de identificat.

Curiozitatea românilor de a suna înapoi numerele necunoscute din străinătate se taxează cu zeci de euro pe minut, bani care intră direct în contul hackerilor.

Cei care stau de vorbă cu necunoscuţii se expun însă şi altor riscuri. Experții recomandă utilizatorilor de telefonie fixă sau mobilă să nu sune înapoi către destinaţii necunoscute, să bloccheze acele apeluri din meniul telefonului și să nu furnizeze niciun fel de informaţii legate de date personale: nume, data naşterii, informaţii legate de carduri.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea