Rămâi conectat

Politică Administrație

Marcela Dărămuș: Stimularea economiei, sprijinirea investiţiilor şi dreptate socială – câteva dintre priorităţile Guvernului Ponta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele Organizației de Femei a PSD Alba, Marcela Dărămuș, a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre prioritățile pe care Guvernul Ponta și le-a fixat pentru perioada 2015-2016: dezvoltarea economică şi măsurile de sprijin social, agricultura, fondurile europene, educaţia, sănătatea, investiţiile în infrastructură, energie, cercetare, digitalizarea administraţiei locale, prezenţa mult mai clară în cadrul structurilor UE, politicile de mediu, apărarea, politicile privind sportul şi tineretul, cultura şi justiţia.

Ea a subliniat faptul că Bugetul Ministerului Educaţiei va fi mai mare anul viitor cu 7,9 la sută, faţă de 2014, ceea ce înseamnă o creştere de la 23,4 miliarde de lei la 25,2 miliarde lei. Şi Sănătatea primeşte un plus de 3,2 la sută, bugetul crescând cu aproape 900 de milioane de lei, la 28,1 miliarde de lei.

De asemenea, a reamintit că Guvernul Ponta a redeschis o parte din spitalele închise de PDL, iar acţiunea va continua, astfel ca toţi cetăţenii ţării să beneficieze de servicii medicale. Banii vor fi alocaţi în special pentru modernizarea spitalelor din administraţia centrală şi locală, dar şi pentru investiţii din fonduri europene nerambursabile.

Va creşte alocarea bugetară şi la Ministerul Transporturilor, care va beneficia de o creştere de 15,6 la sută faţă de anul 2014, adică 22,9 miliarde de lei şi o creştere de 23,8 la sută în sectorul investiţiilor  publice, ceea ce înseamnă 44,7 miliarde de lei”.

Totodată, Guvernul Ponta va milita pentru dreptate socială şi va lua măsuri de stimulare economică, fără a fi introduse taxe sau impozite suplimentare sau a fi majorate cele existente. Cota unică de 16 la sută rămâne în vigoare, iar taxa pe construcţii speciale scade de la 1,5 la sută la 1 la sută. În ceea ce priveşte investiţiile, pentru acest sector de activitate, în proiectul de buget pe anul 2015 sunt prevăzute peste 44 miliarde de lei, ceea ce înseamnă cu circa 9 miliarde de lei în plus faţă de anul 2014.

Aşadar, demonstrăm clar că ideea lansată de Opoziţie, potrivit căreia scad investiţiile nu este corectă! Totodată, toate măsurile de stimulare economică şi de dreptate socială sunt deja în vigoare şi ele au fost incluse şi în buget: reducerea CAS; scutirea de impozitul pe profitul reinvestit; *creşterea venitului minim garantat; indexarea pensiilor; dublarea alocaţiilor pentru copiii din familii cu venituri reduse; indexarea indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi reintrarea în plată a indemnizaţiilor pentru persoanele implicate în Revoluţia din 1989. Mai mult, se are în vedere creşterea salariului minim de la 900 la 975 de lei, de la 1 ianuarie 2015 şi la 1.050 de lei – din iulie 2015, dar şi plata, în 2015, a ultimelor titluri executorii pe anul 2016”, a concluzionat liderul OFSD Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea