Ziarul Unirea

Marcela Dărămuș: Stimularea economiei, sprijinirea investiţiilor şi dreptate socială – câteva dintre priorităţile Guvernului Ponta

Președintele Organizației de Femei a PSD Alba, Marcela Dărămuș, a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre prioritățile pe care Guvernul Ponta și le-a fixat pentru perioada 2015-2016: dezvoltarea economică şi măsurile de sprijin social, agricultura, fondurile europene, educaţia, sănătatea, investiţiile în infrastructură, energie, cercetare, digitalizarea administraţiei locale, prezenţa mult mai clară în cadrul structurilor UE, politicile de mediu, apărarea, politicile privind sportul şi tineretul, cultura şi justiţia.

Ea a subliniat faptul că Bugetul Ministerului Educaţiei va fi mai mare anul viitor cu 7,9 la sută, faţă de 2014, ceea ce înseamnă o creştere de la 23,4 miliarde de lei la 25,2 miliarde lei. Şi Sănătatea primeşte un plus de 3,2 la sută, bugetul crescând cu aproape 900 de milioane de lei, la 28,1 miliarde de lei.

ELIT

De asemenea, a reamintit că Guvernul Ponta a redeschis o parte din spitalele închise de PDL, iar acţiunea va continua, astfel ca toţi cetăţenii ţării să beneficieze de servicii medicale. Banii vor fi alocaţi în special pentru modernizarea spitalelor din administraţia centrală şi locală, dar şi pentru investiţii din fonduri europene nerambursabile.

Va creşte alocarea bugetară şi la Ministerul Transporturilor, care va beneficia de o creştere de 15,6 la sută faţă de anul 2014, adică 22,9 miliarde de lei şi o creştere de 23,8 la sută în sectorul investiţiilor  publice, ceea ce înseamnă 44,7 miliarde de lei”.

Totodată, Guvernul Ponta va milita pentru dreptate socială şi va lua măsuri de stimulare economică, fără a fi introduse taxe sau impozite suplimentare sau a fi majorate cele existente. Cota unică de 16 la sută rămâne în vigoare, iar taxa pe construcţii speciale scade de la 1,5 la sută la 1 la sută. În ceea ce priveşte investiţiile, pentru acest sector de activitate, în proiectul de buget pe anul 2015 sunt prevăzute peste 44 miliarde de lei, ceea ce înseamnă cu circa 9 miliarde de lei în plus faţă de anul 2014.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Aşadar, demonstrăm clar că ideea lansată de Opoziţie, potrivit căreia scad investiţiile nu este corectă! Totodată, toate măsurile de stimulare economică şi de dreptate socială sunt deja în vigoare şi ele au fost incluse şi în buget: reducerea CAS; scutirea de impozitul pe profitul reinvestit; *creşterea venitului minim garantat; indexarea pensiilor; dublarea alocaţiilor pentru copiii din familii cu venituri reduse; indexarea indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi şi reintrarea în plată a indemnizaţiilor pentru persoanele implicate în Revoluţia din 1989. Mai mult, se are în vedere creşterea salariului minim de la 900 la 975 de lei, de la 1 ianuarie 2015 şi la 1.050 de lei – din iulie 2015, dar şi plata, în 2015, a ultimelor titluri executorii pe anul 2016”, a concluzionat liderul OFSD Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

babadochia 18 decembrie 2014 at 18:32

Dupa ploaie comanac ! S-a gasit amu’ onor guvern Ponta sa stimuleze economia ! No sa aiba spor !

Ghita 19 decembrie 2014 at 19:48

Deocamdata, prioritatea Guvernului Ponta, este mentinerea la putere!

pilu 18 decembrie 2014 at 20:14

Ma fata, fa rectificarea de rigoare. SIMULARE nu STIMULARE. Dar nu-i numic ca noi ne-am prins !

motu 19 decembrie 2014 at 10:47

Mai schimbați placa,asta e uzată rău.

Victor 19 decembrie 2014 at 14:10

Apropo de sanatate: siteul spitalului judetean tocmai a anuntat sec anularea unui concurs pentru ocuparea unor posturi. Poate ziarul unirea afla si motivul.

gigi 19 decembrie 2014 at 15:11

ce dreptate sociala??? dat bani la tzigani si parazitzii care nu vor sa munceasca???

votati legea partidelor politice in varianta Macovei!

doar asa o sa poata oamenii sa se faca auziti!!!
Oamenii nu mai vor sa fie mintiti ei sau semenii lor!

Luati decizia inteleapta ca sa nu ajungeti muncitori la un nou canal dunare-marea neagra

pilu 19 decembrie 2014 at 17:57

Ai uitat de revolutionari, alta tagma de trantori nerusinati.

scolarita 21 decembrie 2014 at 18:59

Cucoana s-a terminat campania electorala! Din cate stiu eu in scoli e interzisa orcie prpaganda electorala sau pro partide politice. Ar fi frumos, din respect pentru dascali si elevi sa apari fara PSD in spate. Dar se vede ca esti tare devotata partidului, ca doar fara el nu stiu zau ce functie puteai ocupa….

Status-Quo 21 decembrie 2014 at 19:13

Sunt putin confuz.

Ce are madam Daramus cu bugetul Romaniei? De unde si pana unde simte ea nevoia sa explice ce si cum se prevede in buget?
Inteleg impulsul de activist de partid insa sa sari precum musca-n lapte e destul de jenant.

Iata si un citat interesant din d-na despre onor guvernu’:
”…Totodată, Guvernul Ponta va milita pentru dreptate socială…”

”Asadar” si ”totodata” (in frumoasa limba de lemn) guvernu’ Ponta e un guvern ”militant”.

Guvernul Ponta e un nimic cu apa rece. Uitati-va in domeniul transporturi-autostrazi si vedeti ce s-a intamplat din 2012 incoace. Acolo debandada se vede pe teren asa ca e mai greu de mintit. Asa o fi si in alte domenii mai greu vizibile? Probabil ca da.

Uitati-va la masura de reducere a CAS unde Dragnea spunea ca deficitul anual creat este de 4 miliarde si ceva iar incasarile suplimentare ca urmare a masurii sunt estimate la 1 miliard si ceva. Deci un deficit creat de vreo 3 miliarde (nu mai retin cifrele exacte comunicate de Dragnea).

O masura fara rost aplicata doar pentru ca niste imbecili liberali s-au trezit vorbind in campanie ca ei vor reduce CAS cu 5% fara sa stie exact daca masura e sau nu buna la ceva. Si alti imbecili PSDisti s-au gasit sa o mentina ca deh… asa promisese USL. Totusi trebuie apreciati pentru ceva: imbecili-imbecili da oameni de cuvant…

Așa zis-a Marius 21 decembrie 2014 at 20:12

Încă e liberă funcția de „blonda partidului”. PDL a avut ocupată 100% funcția (a avut o activitate titulara că s-a crezut atât de genială încât a divorțat de Cocoșul ei și în fudulia ei și-a înființat și partid) și a mers strună ca popularitate. Nici nu știu cum altfel să-mi amintesc de fostul partid fără acea persoană care a ocupat această funcție. Se va ocupa funcția prin concurs sau prin încredințare directă ca în PDL? Succesuri!

Comentariile sunt oprite