Rămâi conectat

Sport

Maratonistul Juhos Gábor a ajuns la Alba Iulia după ce a alergat sute de kilometri. Efort în memoria victimelor Revoluției

Dragoş Suciu

Publicat

în

Maratonistul Juhos Gábor a ajuns marți, la Alba Iulia, după ce a alergat sute de kilometri. Efortul este în memoria victimelor Revoluției din Decembrie 1989.

”Acest efort e un minimum pe care pot să-l fac eu pentru acești oameni care au murit pentru noi, ca noi să trăim într-o lume mai bună. Am fugit 540 de kilometri. Dacă am ajuns până aici, vreau să vizitez și Cetatea Alba Carolina”, a spus Juhos Gábor.

Sportivul în vârstă de 49 de ani urmează traseul Cluj-Timișoara-Alba Iulia.

Românul de etnie maghiară speră ca pe traseu să se alăture iniţiativei sale și alți oameni.

Acesta are la activ curse de maraton în mai multe orașe europene, însă traseul de acum are o semnificație specială. Faptul că nu a participat activ la manifestațiile din 1989, l-a determinat pe Juhos Gábor, 25 de ani mai târziu, să atragă în felul său atenția asupra sacrificiului făcut de cei care și-au pierdut viața pentru libertate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea