// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Manualul unic de biologie: inima și ficatul, poziționate greșit în corp şi foarte multe greșeli de gramatică

Primul manual de Biologie de clasa a VI-a, conceput de Editura Pedagogică a Ministerului Educației, are erori grosolane. Astfel, inima și ficatul sunt poziționat greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor organele omului. Mai mult, în manual sunt foarte multe greșeli de gramatică.

Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor de-a VI-a sistemul de organe al omului.

O altă eroare este în legătură cu vasele de sânge – acestea au când 160.000, când 96.000 de kilometri.

În plus, elevii sunt întrebați „Cine şi cum se produce urina?”

Apare o confuzie între mucegai și paraziți, plus concepte ca “orific” sau lob “interior” al plămânului, iar acestea sunt câteva dintre greșelile care apar în primul manual de Biologie de clasa a VI-a scos de editura Ministerului Educației, precizează sursa citată.

Disciplina are două manuale de la Editura Didactică și Pedagogică, care au antetul Ministerului, iar în cel de-al doilea sunt numeroase greșeli gramaticale.

În premieră, elevii de clasa a VI-a vor învăța peste o săptămână de pe manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Instituția a modificat procedura de realizare a manualelor școlare și nu le mai cumpără prin licitație publică, ci le editează la Editura Didactică și Pedagogică din subordinea sa.

Zilele trecute au fost descoperite mai multe greșeli și în manualel de geografie pentru clasa a VI, publicat tot de Editura Didactică și Pedagogică (EDP). Ministerul Educaţiei Naţionale a solicitat EDP să retipărească manualul şi să suporte toate costurile.

Până când noile manuale vor fi trimise în şcoli, profesorii şi elevii vor putea folosi manualul corectat în varianta digitală.

Sursa: digi24.ro

Facebook 

2 Răspunsuri la Manualul unic de biologie: inima și ficatul, poziționate greșit în corp şi foarte multe greșeli de gramatică

  1. Florin 04.09.2018 la 13:55

    Ce sa astepti de la analfabetul de guvern ma mir ca leo pus si asa gresite

  2. andreea 04.09.2018 la 16:55

    Cu un prim ministru agramat, ne mirăm că ies și manualele tot așa?