Mandate de arestare pentru patru persoane acuzate de înșelăciune cu bancnote false. Cine sunt bărbații trimiși după gratii

Mandate de arestare pentru patru persoane acuzate de înșelăciune cu bancnote false. Cine sunt bărbații trimiși după gratii

Patru bărbați au fost arestați preventiv miercuri, 22 ianuarie, în dosarul de înșelăciune intrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj.

Judecătoria Blaj a decis emiterea a patru mandate de arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile pe numele inculpaţilor D. Alexandru, D. Tiberiu Petru, D. Nelu şi T. Alin Marius. Poliţişti din cadrul BCCO Alba Iulia au desfăşurat marţi, 21 ianuarie, 13 percheziţii în Alba şi Sibiu la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune În urma activităţilor investigative au fost ridicaţi bani falşi, o armă neletală, înscrisuri şi telefoane mobile.

Poliţiştii au identificat 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii în care a fost folosită monedă falsă. Aceştia vor fi verificaţi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de animale, de la diverse persoane. Poliţiştii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafăcuţi, în cupiură de 100 de dolari şi o bancnotă de 200 de euro falsă.

De asemenea, a fost ridicată o armă neletală, supusă autorizării, deţinută în mod ilegal, înscrisuri şi telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii au pus în executare 9 mandate de aducere, 4 dintre persoanele audiate fiind reţinute şi, ulterior, arestate preventiv. Din cercetări a rezultat că în perioada septembrie 2019 până în prezent, acestea ar fi achiziţionat animale vii, de la diverse persoane, din judeţele Alba şi Sibiu, folosind, pentru plata acestora, bancnote false, iar ulterior ar fi valorificat animalele la un centru de sacrificare de pe raza judeţului Alba.

Minuta Judecătoriei Blaj: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj în dosarul de urmărire penală nr. 887/P/2019. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin.2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă pentru perioada de 30 zile, de la 22.01.2020 până la 20.02.2020, inclusiv, a inculpaţilor: D. ALEXANDRU pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată; D. TIBERIU PETRU pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată – 4 acte materiale; T. ALIN MARIUS pentru săvâşirea infracţiunii de înşelăciune; D. NELU pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată – 2 acte materiale. Emite mandatele de arestare preventivă nr.1/UP/22.01.2020, 2/UP/22.01.2020, 3/UP/22.01.2020, 4/UP/22.01.2020”.

sursa: adevarul.ro

Alin CRIȘAN

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...