Rămâi conectat

Actualitate

Mâncare expirată pe rafturile unui mare lanț de supermarketuri: Ce au găsit inspectorii ANPC

Culda Ionică

Publicat

în

Mâncare expirată pe rafturile unui mare lanț de supermarketuri: Ce au găsit inspectorii ANPC

Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat verificări la 50 de magazine aprținând lanțului de hipermarketuri Auchan. Potrivit inspectorilor, s-au descoperit numeroase nereguli, printre care și produse expirate prezente pe rafturi. S-au dat amenzi în valoare de 750.000 de lei și paisprezece magazine au fost închise.

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii au făcut în cursul ultimei luni din 2022 o serie de controale pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului de hipermarketuri Auchan, la nivelul întregii țări.

Au fost controlate 50 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat 93 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 750.000 de lei, 11 avertismente și au dspus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 42.000 de lei și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 14 de unități.

Printre neregulile constatate se numără comercializarea unor produse expirate, a unor legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundență, folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar și deficiențe de etichetare a produselor alimentare. De asemenea, au fost depistate nereguli privitoare la nerespectarea regimului promoțiilor, neafișarea prețurilor unor produse sau existența unor neconcordante între prețul produsului la raft față de cel de la casa de marcat.

„Am fost acuzați că facem prea multe controale dedicate unor lanțuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteți respectați. Din România nu trebuie doar luați bani, mai trebuie și investit! Trebuie făcută curățenie, ca de Paști, ca și cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi. Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că așa stau lucrurile”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Sursă: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea