Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Majoritatea culturilor înființate în această toamnă în județul Alba sunt afectate de lipsa precipitațiilor din ultimele luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Majoritatea culturilor înființate în această toamnă în județul Alba sunt afectate de lipsa precipitațiilor din ultimele luni, având în vedere că arăturile, discuitul și pregătirea terenului s-au făcut foarte greu.

Directorul Direcției Agricole Județene (DAJ) Alba, Gheorghe Lazea, a declarat că au fost afectate de secetă culturile înființate pentru la anul, enumerând rapița, orzul, orzoaica și grâul, din cauza că terenul s-a pregătit foarte greu.

”Din august încoace sunt probleme legate de secetă. Precipitațiile căzute sunt puține în județ sau nesemnificative. Răsărire neuniformă avem în toate culturile care au fost înființate în toamna asta. Adică rapiță, orz, grâu. Foarte greu s-a pregătit terenul pentru înființarea lor și încă nu s-a finalizat înființarea tuturor culturilor. La grâu încă se mai continuă pregătitul terenului și semănarea”, a spus Gheorghe Lazea.

El a adăugat că este un agricol atipic din cauza că primăvara a fost secetă, vara a plouat mult, iar toamna au fost, din nou, precipitații puține.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI Pensiunea Negrea din Ighiu a găzduit zilele trecute Conferința Județeană a Filialei „Avram Iancu” Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, printre punctele aflate pe ordinea de zi numărându-se alegerea noii conduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea