Mâine, ora 20.30, Nantes VB – Volei Alba Blaj, start într-o nouă aventură europeană | Echipa din “Mica Romă” revine în grupele Champions League

Paul Voicu - Primar 2020

Start în noua aventură europeană pentru Volei Alba Blaj, în Liga Campionilor, marți, 19 noiembrie, de la ora 20.30, în deplasare, la Nantes, împotriva vicecampioanei Franței, meciul urmând să fie transmis pe TVR 3.

Pentru a 4-a oară în grupele Champions League, reprezentanta României revine după doi ani la acest nivel, în cea mai importantă competiție dedicată echipelor de club din Europa. Formația din “Mica Romă” are în față o nouă provocare și încearcă să țină ridicată ștacheta performanței, având în spate cei doi ani de vis, în care a acces în finale continentale consecutive: în 2018 în Champions League (cel mai important rezultat din istoria voleiului feminin autohton), respectiv ultimul act din Cupa CEV – în acest an.

ELIT

*Duel cu contracandidata la locul secund

Cu obiectiv declarat accederea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj, deținătoarea eventului național, are în față în acest joc din Sala “Mangin Beaulieu” tocmai contracandidata la locul secund în Grupa D, Nantes VB, clasată în acest moment pe poziția a doua în ierarhia internă (19 puncte, 7 victorii și o înfrângere).

Suntem înainte de un nou sezon european, ambițiile rămân aceleași, după tragerea la sorți este clar că Conegliano este favorita certă, una dintre marile favorite la cucerirea trofeului. În această grupă, ținând cont de valoarea lotului, noi pornim favoriți la locul al doilea și toți așteaptă să obținem această poziție. Nu o să fie ușor, pentru că, cel puțin pentru început, avem o mare problemă cu campionatul intern, unde nu am jucat decât cu echipe care nu sunt la un nivel european”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

Mihail David - 2020

Practic, cu acest duel din Franța încep chestiunile cu adevărat serioase pentru Volei Alba Blaj, în condițiile în care în Divizia A1 au fost doar partide de încălzire (6 victorii și un singur set pierdut), cu adversari ce nu au emis pretenții, la finele săptămânii urmând confruntarea internă cu Dinamo București (duminică, 24 noiembrie).

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Meciul de la Nantes este și primul meci mai greu pe care îl avem în acest sezon, o dispută în care putem să ne dăm seama de nivelul la care ne aflăm. Am urmărit echipa franceză, este o formație cu calitate, dar cred că dacă jucăm cum trebuie, putem să ne impunem și să începem sezonul european în cel mai bun mod posibil. Pentru asta trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o în meciurile de campionat, să fim concentrați și să oferim un volei de calitate, fără greșeli neforțate. Dacă facem toate acestea, vom câștiga un prim meci foarte important pentru noi”, a mai adăugat “principalul” sârb.

Campioana României, Volei Alba Blaj, va juca în Grupa D a Champions League, alături de Imoco Conegliano – vicecampioana Europei și deținătoarea titlului în Italia, Nantes (vicecampioană în Franța) și Vasas Budapesta (campioana Ungariei).

În acest an, pe lângă deplasarea din Franța, formația condusă de Darko Zakoc va mai susține alte două confruntări europene. Singurul meci din Champions League al anului pe teren propriu este prevăzut miercuri, 27 noiembrie, la Tg. Mureș, ora 17.00, adversar fiind Imoco Conegliano, pentru ca, în 19 decembrie, să evolueze la Budapesta. Precizăm că în etapa sferturilor de finală se vor califica câștigătoarele grupelor și trei dintre cele mai bine echipe clasate pe locurile secunde în cele 5 grupe.

Dan HENEGAR

1 comentariu

dan 18 noiembrie 2019 at 17:23

fortza blajul

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...