Mâine, ora 18.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, Volei Alba Blaj – Allianz MTV Stuttgart | Vicecampioana Europei, dublă infernală pentru accederea în grupele Champions League

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, trebuie să depășească obstacolul numit Allianz MTV Stuttgart, pentru a accede pentru al 4-lea sezon la rând în grupele Champions League.

Dubla cu vicecampioana Germaniei în ultimele 4 ediții se anunță extrem de dificilă, prima manșă disputându-se mâine, 7 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, iar returul săptămâna viitoare, marți, 13 noiembrie, la Stuttgart. Formația din “Mica Romă” trebuie să strângă rândurile, să etaleze o prestație solidă în ambele confruntări, să evite sincopele și căderile din joc, prezente în meciurile acestei toamne, pentru a putea emite pretenții la o revedere, în grupe, cu VakifBank Instanbul, deținătoarea trofeului. Se poate spune Volei Alba Blaj are în față “meciurile sezonului”, miza fiind una imensă, obținerea biletelor pentru grupele competiției stelare a voleiului feminin european.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Sper că echipa este mai omogenă și că am corectat cât mai multe probleme pe care le-am constatat în meciurile precedente. Încă nu suntem la nivel maxim, dar nu mai este timp și trebuie să fim pregătiți, mai ales că se joacă primul obiectiv al nostru din acest sezon. Cunoaștem echipa din Stuttgart, încă de la tragerea la sorți știam că vom juca contra lor, este o echipă valoroasă, cu câteva voleibaliste americane foarte bune, dar, așa cum mă știți, eu tratez jocul în funcție de echipa mea, nu de adversar și noi trebuie să ne ridicăm nivelul de joc pentru meciul de miercuri”, a declarat antrenorul Darko Zakoc înaintea confruntării tur, care, cu siguranță, se va disputa într-o sală plină, o atmosferă fierbinte, cu sute de suporteri blăjeni prezenți la Sibiu.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

*Oponente neînvinse

Volei Alba Blaj și Allianz MTV Stuttgart sunt neîvinse în acest sezon, reprezentanta României având 4 victorii (două în Divizia A1 și două cu VK UP Olomouc), iar gruparea condusă de Ioannis Athanasopoulos are 3 succese, fără set pierdut (dubla cu Sliedrecht și recentul 3-0 din Cupa Germaniei cu Dresdner SC).  Dacă Blajul se mândrește că are în efectiv o campioană mondială, pe Maja Aleksis, și în distribuția oponentelor regăsim trei voleibaliste prezente la recentul CM din Japonia, germanca Pia Karstner, olandeza Deborah Van Daelen și americanca Sarah Wilhite. De fapt, voleibalistele din USA sunt cele mai numeroase în lotul advers, 5 jucătoare (Sarah Wilhite, Madison Bugg, Mallory Mc Cage, Krystal Rivers și Paige Tapp), la capitolul “straniere” mai figurând Roosa Koskelo (Finlanda), Micheli Tomazela Pissinato (Brazilia), Renata Șandor (Olanda) și Deborah Van Daelen (Olanda).

*Lipsesc Onyejekwe și Newcombe

Din păcate, “principalul” Blajului are și probleme de efectiv, în condițiile în care două dintre echipierele de bază, Nneka Onyejekwe și Sonia Newcombe, acuză probleme medicale și au șanse minime să evolueze. “Meciul de miercuri va fi unul greu. Știu că Stuttgart are o echipă mai valoroasă decât Olomouc, dar aceasta va fi o provocare pentru noi. Sunt conștientă că timpul petrecut în formulă completă este prea scurt și cred că individual suntem peste adversare, dar contează jocul de echipă și încă mai avem de lucrat la anumite aspecte. Am încredere în echipa mea și în cei care o pregătesc și promit doar că vom lupta și vom încerca să aratam un volei cât se poate de frumos”, a precizat Nneka, noul căpitan de echipă al Volei Alba Blaj. “Ne așteaptă o dublă manșă extrem de dificilă, împotriva unei echipe foarte puternice, cu jucătoare valoroase. Șansele sunt egale, deși este o problem că disputăm meciul retur în deplasare. Din păcate încă ne confruntăm cu anumite probleme medicale, dar, cu toate acestea, trebuie să ne respectăm statutul de vicecampioană a Europei și să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor”, a adăugat Vladimir Bacșiș, directorul general al Volei Alba Blaj.

Dan HENEGAR