Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mâine, ora 16.30, Industria Galda – Petrolul Ploiești, în “16”-imile de finală ale Cupei României | Buturuga mică răstoarnă carul mare?

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine, miercuri, 25 septembrie, de la ora 16.30, pe “Galda Arena”, se dispută partida dintre Industria Galda de Jos și Petrolul Ploiești, întâlnire contând pentru “16”-imile de finală ale Cupei României.

Divizionara terță, pătrunsă în premieră în această etapă a competiției “KO”, este în fața celui mai important examen din istoria formației pregătite de antrenorul Paul Ciucă, înființată în 2006 (din 2012 cu actuala denumire). Cu griji din pricina parcursului dezamăgitor din Liga a 3-a, găldenii nu-și ascund intențiile de a produce surpriza, cu toate că au în față o grupare de tradiție a fotbalului românesc, o pretendentă anunțată la revenirea în Liga 1.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Primim vizita unei echipe cu tradiție, un nume mare în România. Vrem să facem o partidă bună, să ieșim cu capul ridicat din teren și să îi facem fericiți pe suporterii care vin să ne încurajeze”, a spus Daniel Lupșan, căpitanul gazdelor. Într-o situație deloc fericită în Liga a 3-a, Industria Galda are parte de un eveniment de seamă în acest duel cu Petrolul Ploiești, o confruntare în care sintagma “buturuga mică” se potrivește de minune reprezentantei județului Alba.

*Două grupări “galben-albastre” în criză

Se înfruntă două grupări “galben-albastre” aflate în criză. Industria suferă în eșalonul terț, cu 5 înfrângeri din tot atâtea întâlniri, clasându-se pe penultima poziție a Seriei a 5-a, toamna fotbalistică fiind cosmetizată de calificarea în “16”-imile Cupei României. De partea cealaltă, “lupii galbeni” traversează o perioadă tensionată, cauzată de rezultatele din ultimele două runde. După remiza de pe teren propriu cu ultima clasată, Sportul Snagov, salariile jucătorilor au fost blocate până când echipa va urca pe podium. A venit însă “șocul” de pe “Cluj Arena”, un 0-4 cu “U” Cluj, iar criza s-a amplificat după acest eșec umilitor: petroliștii situându-se abia pe poziția a 11-a în eșalonul secund! Și, din acest punct de vedere, este cert că o eliminare în fața unui oponent de categorie inferioară ar fi de neacceptat pentru pretențioșii suporteri ai “găzarilor”.

Confruntarea de pe Someș a produs și ale efecte, întrucât antrenorul Flavius Stoican și căpitanul L. Marinescu sunt suspendați în urma eliminărilor din meciul de la Cluj. În schimb, în tabăra gazdelor nu sunt probleme de efectiv, Haiduc și D. Lupșan revenindu-și după problemele medicale.

“Niciodată nu am disputat un meci de o asemenea anvergură. Ne propunem să facem o figură frumoasă, să ne ridicăm la standardele unui asemenea duel și la nivelul adversarilor, să dăm tot ce e mai bun pe teren, pentru că este cel mai important meci al carierei pentru toți. Este clar că suntem supărați pentru parcursul din Liga a 3-a, dar eu zic că ne vom reveni și ne vom descătușa”, a declarat Alexandru Cioară, golgheterul Industriei în ediția anterioară, atacant ce a semnat 7 din cele 9 goluri ale găldenilor în parcursul din Cupa României.

Echipă probabilă: Căt. Suciu – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Petruse – D. Lupșan – Ov. Truță, Al. Costea, Circov, Ad. Lăcătuș – Cioară.

Arbitri: A. Olaru, Fl. Păunescu (ambii Rm. Vâlcea), M. Truță (Băbeni) Observatori L. Sajtos (Sibiu), I. Orosfoian (Tg. Mureș).

sursa foto: FC Petrolul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea