Rămâi conectat

Sport

Mâine, ora 15.00, pe “Cetate”, primul derby “de Alba” din 2022! Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș: orgolii și foame de puncte

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, la ora 15.00, pe “Cetate” se dispută primul derby “de Alba” al anului, partidă ce le opune pe Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș, grupări ce au început cu stângul sezonul (gazdele, 0-1 la Bistrița; vizitatorii, 2-3 acasă cu “virușii verzi”).

Nu e rost de menajamente, întrucât ambele combatante au nevoie de puncte înaintea luptei pentru evitarea retrogradării, din play-out, unde se vor mai duela în două rânduri. Amfitrionii abordează confruntarea din postura de “lanternă roșie” a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a (numai 8 puncte strânse de albaiulieni ce au un singur succes acasă în 8 prezențe), în vreme ce “Soda dragă” este pe poziția a 6-a (cu 16 puncte), însă nu e chiar liniștită după ultimul insucces, ce a complicat datele problemei (statistic vizitatorii au două eșecuri la rând și o singură victorie în ultimele 8 meciuri, răstimp în care au strâns 5 puncte).

“Îmi doresc din tot sufletul să câștigăm, să luăm 3 puncte vitale. În asemenea meciuri apar ambiții și contează enorm cât de motivați vor fi jucătorii. Va fi dificil, în condițiile în care înfruntăm o conjudețeană întâlnită în orgoliu după înfrângerea neașteptată cu Sănătatea”, a spus Marcel Rusu, antrenor aflat în premieră “principal” la un derby “de Alba”.

Amfitrionii nu pot conta pe Mâlnă (accidentat), dar vor intra Fetița și nigerianul Oluwaseun Agbomoniyi (s-a rezolvat înregimentarea). În acest context, precizăm că uniriști au doi jucători de atac în probe: Ciprian Lacan (19 ani, ex-Viitorul Cluj, Unirea Dej 2 și Suporter Cluj-Napoca), respectiv belgianul Yuanis Mokou Temdieu (21 de ani, crescut de Anderlecht, ultima dată la Bodens BK, Suedia).

*Căpitanul, împotriva fostei echipe

În distribuția vizitatorilor sunt mai mulți jucători ce au evoluat în “alb-negru” în diverse perioade: Haiduc, Al. Kiraly, D. Lupșan sau Guț. Însă va fi specială prezența lui Alexandru Giurgiu, fostul căpitan unirist. Acesta a părăsit în intersezon, din motive financiare, formația sa de suflet, iar recent Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF i-a dat dreptate în privința memoriului pentru drepturile salariale restante. Jucătorul de picior stâng a fost golgeterul albaiulian în primele 15 etape, cu 3 reușite, unul dintre goluri fiind marcat la Ocna Mureș (1-3, în 16 octombrie, când a egalat), pentru ca în 4 decembrie (utlimul meci al anului trecut) să fie decisiv în victoria cu Sticla Turda (2-1, a punctat din lovitură liberă).

Reveniri importante sunt și în tabăra vizitatoare: Ceaca și Socaci (după suspendări), dar în continuare există probleme medicale cu Ov. Truță și Ognean (Pintilie și Haiduc s-au pregătit separat, Moise nu s-a antrenat de 10 zile iar Coltor a absentat din motive de serviciu).

Meci greu pentru ambele echipe, mai ales că fiecare dintre noi am pierdut în prima etapă. Contează să nu pierdem, să acumulăm punct, sau puncte. Nu prea cunoaștem adversarul, cu destule nume noi în formație, dar sperăm să nu fim surprinși cu ceva la care să nu avem soluții. Să fie vreme plăcută și să avem spectatori în tribune, care să asiste la un meci frumos. Hai Soda”, a transmis antrenorul Paul Ciucă. De precizat că Unirea Alba Iulia a fost învinsă în acest sezon în toate disputele cu conjudețenele (2-3 și 0-2, cu Metalurgistul), respectiv 1-3 la Ocna Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea