Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mai puțin de JUMĂTATE din angajații Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia s-au vaccinat anti-COVID

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dintre cei 1.268 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, doar 524 au primit până în prezent vaccinul anti-COVID (adică aproximativ 41%), potrivit informațiilor detaliate transmise de Direcția de Sănătate Publică Alba în urma solicitării făcute de ziarul Unirea.

Totodată, alți 23 de angajați sunt programați la vaccinare în următoarea perioadă. Cele mai scăzute procente de vaccinare sunt întregistrate în rândul TESA – administrativ, unde din 85 de angajați s-au vaccinat doar 31 (aproximativ 36%) și în rândul asistenților medicali unde din 564 s-au vaccinat 217 (circa 39%), iar cel mai ridicat procent de vaccinare este înregistrat la medici – 127 din 174 (aproximativ 73%).

Conform statisticii întocmite de DSP Alba, în nicio secție a unității medicale nu s-a înregistrat un procent de 100% de vaccinare a personalului, însă este de menționat că la Pediatrie, Oftalmologie, Nefrologie, Oncologie – Hematologie, Diabet Zaharat, Obstetrică – Ginecologie și Dermatologie s-au vaccinat toți medicii angajați, iar la alte câteva secții – Medicină internă, Chirurgie generală, Laboratorul de analize medicale, Boli infecțioase au primit serul anti-COVID 98% dintre aceștia, în schimb o diferență mare între medicii angajați și cei vaccinați se înregistrează la UPU (12 vaccinați din 21).

În privința asistenților medicali, procente mari se înregistrează în secțiile Oncologie, Ginecologie, Urologie, Medicină Legală, iar un număr foarte mic în comparație cu totalul de angajați se poate vedea la Pediatrie (1 vaccinat din 15), Cardiologie (8 din 22), Medicină internă (1 din 20), Neonatologie (4 din 16), Ginecologie (11 din 26), Bloc Operator (16 din 32), Chirurgie (10 din 22), ATI (24 din 60), UPU (doar 12 din 21). Important de menționat este și faptul că la secția Izolare COVID a spitalului, dintre cei 6 angajați (2 asistenți medicali și 4 infirmieri), doar un asistent medical este vaccinat, iar la Secția de Boli Infecțioase, din cei 48 de salariați au optat pentru vaccinare doar 22.

De asemenea, trebuie precizat că dintre cei 23 de angajați ai spitalului programați să se vaccineze în următoarea perioadă, 7 sunt medici, 12 – asistenți medicali, 4 îngrijitoare și 1 – personal TESA.

Reamintim că, începând cu data de 25 decembrie 2020, cadrele medicale din toată țara au avut prioritate la vaccinarea anti-COVID. Potrivit statisticii întocmite de Federația ”Solidaritatea Sanitară”, până în prezent, la nivel național au fost vaccinați peste 33.000 de salariați din sistenul de sănătate, reprezentând aproximativ 44% din totalul de angajați. (I.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea