Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mai mulți bani pentru contractarea serviciilor oferite persoanelor adulte cu dizabilități din Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe masa consilierilor locali ai Municipiului Alba Iulia, în cadrul ședinței din data de 27 aprilie 2021, se află și un proiect pentru aprobarea standardului de cost pentru Servicii de asistență și suport pentru persoane adulte cu dizabilități.

Prin HCL nr. 191/28.06.2019, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat standardul de cost pentru serviciile sociale acordate în comunitate, persoanelor adulte cu dizabilități diagnosticate cu scleroză multiplă în cuantum de 280 lei/lună/beneficiar, întrucât legislația în domeniu nu prevede un standard de cost pentru acest tip de servicii.

în prezent se derulează un contract de acordare de servicii sociale, încheiat între Direcția de Asistență Socială și Asociația SM Speromax Alba, cu valabilitate până la data de 07.07.2021, în cadrul căruia beneficiază de servicii sociale un număr maxim lunar de 25 de persoane cu scleroză multiplă din municipiul Alba Iulia. Serviciile care se acordă beneficiarilor sunt: informare și consiliere socială, consiliere psihologică, facilitarea independenței beneficiarului și suport individual/grup suport așa cum sunt prevăzute de standardele de calitate în vigoare pentru serviciile sociale acordate în comunitate, persoanelor adulte cu

Din informarea Asociației SM Speromax Alba, înregistrată la Direcția de Asistență Socială Alba Iulia cu nr. 35424/30.03.2021, rezultă necesitatea extinderii categoriei și numărului de beneficiari de servicii sociale acordate în comunitate persoanelor adulte cu dizabilități prin includerea în lista beneficiarilor de servicii și a altor persoane diagnosticate cu boli neurodegenerative cum sunt: boala Parkinson, accidentul vascular ischemic sau hemoragie, atacul cerebral ischemic tranzitoriu si sindroame înrudite, scleroza laterală amiotrofică, hemipareză, tetrapareză, parapareză, atrofia musculară spinală.

Pentru contractarea serviciilor oferite persoanelor adulte cu dizabilități diagnosticate cu boli neurodegenerative( scleroză multiplă, boala Parkinson, accidentul vascular ischemic sau hemoragie, atacul cerebral ischemic tranzitoriu si sindroame înrudite, scleroza laterală amiotrofică, hemipareză, tetrapareză, parapareză, atrofia musculară spinală), se propune creșterea standardului de cost/benefîciar/lună de la 280 lei la 300 de lei.

Această suplimentare a costului este justificată de creșterea cheltuielilor cu materiale consumabile(măști, dezinfectanți, mănuși de unică folosință) în contextul actual al evoluției pandemiei de Covid 19. Suma alocată ar permite de asemenea completarea echipei de specialiști cu un maseur, masajul terapeutic fiind un serviciu suport individual solicitat de către beneficiarii actuali.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea