Mai multe locuri la viitorul ȘTRAND din Alba Iulia. Primăria actualizează studiul de fezabilitate pentru proiectul de construire a bazei sportive și de agrement în zona Bazinului Olimpic

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mai multe locuri la viitorul ȘTRAND din Alba Iulia. Primăria actualizează studiul de fezabilitate pentru proiectul de construire a bazei sportive și de agrement în zona Bazinului Olimpic

Primăria Alba Iulia a atribuit un contract în valoare de aproximativ 46.000 de lei pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate destinat proiectului de construire a unei baze sportive și de agrement în zona Bazinului Olimpic. Indicatorii tehnico – economici ai investiției au fost aprobați în anul 2015, însă, ulterior, proiectul a fost abandonat. În 2020, administrația locală dorește să facă primele demersuri pentru inițierea investiției, fiind nevoie de actualizarea documentației aprobată în urmă cu 5 ani.

”Necesitatea rezultă din faptul că de la momentul elaborării studiului de fezabilitate și până în prezent a trecut un interval de timp de 5 ani. În acest interval de timp au intervenit schimbări legislative care au generat un impact direct asupra valorii indicilor tehnico – economici aprobați prin HCL nr. 204/2015. În acest sens menționăm prevederile OUG 114/2018 prin care s-a stabilit tarif minim la manoperă în domeniul construcțiilor de 17,98 lei/oră.

ELIT

Un alt motiv pentru care este necesară actualizarea îl reprezintă devalorizarea monedei naționale în raport cu euro, care la nivelul anului 2015, pentru valoarea de 1 euro echivalentul în lei a fost 4,169 lei (curs BNR la data de 07.04.2015) iar în prezent la nivelul anului 2020, 1 EURO este echivalentul a 4,7787 lei (curs BNR la data de 28 ianuarie 2020)”, se precizează în caietul de sarcini aferent contractului.

Actualizarea constă și din faptul că din considerente de ordin practic și financiar se va renunța la terenul de sport și la gradene, creându-se un spațiu mai generos pentru zona de agrement. ”În acest fel se majorează suprafața aferentă șezlongurilor și zona de plajă.

Se mai dorește renunțarea la funcțiunile din clădirea corpului administrativ (nivel mansardă), respectiv sală fitness, sală forță, dușuri bărbați, dușuri femei și renunțarea la dotările aferente acestor funcțiuni. Pentru asigurarea energiei necesare funcționării instalațiilor tehnologice se dorește ca 33 la sută din totalul de energie să fie asigurat cu ajutorul utilajelor de tip pompe de căldură. Zona de amenajări exterioare (parcări) se va menține și se va studia posibilitatea majorării locurilor de parcare”, se mai precizează în document. Contractul în valoare de 46.468 lei a fost atribuit societății Transilvania Construct.

În 2015, la momentul adoptării hotărârii Consiliului local, investiția era evaluată la 25,5 milioane de lei și se estima finalizarea într-un termen de 2 ani. Se estima că numărul de persoane care vor avea acces la baza de agrement este de 300 pe zi, respectiv 30.000 pe an la bazinele exterioare şi 1.500 pe an la terenul multifuncţional. Baza era proiectată cu 80 de locuri de parcare, 3.000 mp de zone verzi, loc de joacă cu o capacitate de 64 de copii, 3.500 mp de alei pietonale.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Nicu 18 iunie 2020 at 20:26

Deja in jurul zonei sunt cateva blocuri foarte inalte…pana se apuca astia de facut strandul o sa fie inchis intre ziduri,cu specatori prin balcoane:))) Cea mai mare prostie este sa faci in mijlocul orasului asa ceva,in loc sa fie intr o zona linistita,sa te poti recreea dupa o baie..!

Comentariile sunt oprite