Rămâi conectat

Economie

Maghiarii au adoptat taxa pe fast – food

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parlamentul maghiar a aprobat introducerea unei taxe pentru mâncarea nesănătoasă, de tip fast-food. Iniţiativa a fost anunţată încă de la începutul acestui an, la unison cu demersuri similare din mai multe ţări europene şi din Statele Unite ale Americii.
În România, o astfel de propunere a venit din partea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, încă de la începutul anului 2010. Practic, este vorba de o taxă adiţională pe care o vor plăti producătorii şi distribuitorii de alimente şi băuturi care conţin cantităţi ridicate de zahăr, sare, carbohidraţi sau cofeină. În cazul produselor de provenienţă străină, taxa va fi suportată de importatori. Costurile vor fi însă transferate consumatorilor, care se vor confrunta cu scumpiri. Taxa adoptată de maghiari face parte dintr-un pachet mai amplu de legi aprobate la Budapesta. Printre acestea se numără şi clarificarea statutului legal al preşedintelui şi introducerea de pedepse mai aspre pentru suporterii violenţi de fotbal. (A.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Bulgaria a luat fața României. E oficial, țara vecină trece la EURO

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bulgaria a luat fața României. E oficial, țara vecină trece la EURO O nouă țară trece la moneda euro. Comisia Europeană (CE) și Bulgaria au semnat un acord ca să facă campanii de informare despre cum se folosește moneda euro adoptată. Iată ce se întâmplă cu România. Bulgaria a decis că de la 1 ianuarie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea