Rămâi conectat

Sport

Maestrul Marius Ceteraș, CSU Alba Iulia: “Ne place sau nu, acesta este în acest moment nivelul juniorilor români la nivel mondial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campionatele Mondiale de juniori la sah desfasurate in perioada 25 octombrie – 5 noiembrie la Porto Carras (Grecia) s-au incheiat fara ca juniorii romani sa fii reusit sa obtina clasari in top.

 

Desi dupa 8 runde se afla pe locul 6, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) nu a reusit sa-si mentina pozitia pierzand in runda a 9-a cu iranianul ParhamMaghsoodloo si terminand la egalitate ultimele doua partide cu Daniel Kozusek (Cehia) si Garcia Alejandro Perez (Spania). Cu 7 puncte din 11 partide Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 19 din 154 de participanti la categoria juniori sub 16 ani, fiind impreuna cu David Gavrilescu, clasat pe locul 15 la categoria juniori sub 12 ani, singurii juniori romani dintre cei 20 de reprezentanti ai tarii noastre la mondiale care s-au clasat in primii 20 la categoria lor de varsta.

 

Mihnea Costachi si Marius Ceteras“Ne place sau nu, acesta este in acest moment nivelul juniorilor romani la nivel mondial. Sunt sigur ca Mihnea are multe de invatat din acest turneu, in care a jucat foarte bine primele 8 runde, dar a fost mult mai putin inspirat in ultimele 3 partide. Eu cred ca in anii urmatori va putea repeta performanta din 2014 cand a obtinut o medalie de bronz la mondialele de juniori, o performanta care ramane din pacate singulara in sahul juvenil romanesc in ultimii 8 ani.” Marius Ceteras (antrenor CSU Alba Iulia)

 

Nici George Ileana (CSU Alba Iulia) nu a reusit un final de turneu mai bun, obtinand doar o victorie in ultimele trei runde. Cu 6 puncte acumulate, George Ileana s-a clasat pe locul 60 din din 187 de participanti la categoria juniori sub 14 ani, un rezultat care nu este pe masura talentului sau.

 

Pentru Mihnea Costachi si George Ileana urmeaza o perioada de pauza competitionala de 2 saptamani, dupa care vor relua pregatirea pentru competitiile programate la sfarsitul anului 2015 si inceputul anului 2016. (TB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea