Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Lupta BCCO Alba Iulia, potrivit comisarului sef Traian Berbeceanu, este pentru redobândirea demnității tuturor românilor!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 20 de ani de la înființarea structurilor de combatere a criminalitatii organizate și după 8 ani în prima linie pe frontul impotriva celor mai periculosi infractori, șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, mulțumește prin intermediul ziarului “Unirea” polițiștilor din această structură de elită a Poliției Române, famillilor lor care i-au susținut cu abnegație și colaboratorilor.

Ce satisfactii are un membru al Brigazii care sa il motiveze sa continue o activitate atat de solicitanta si riscanta?

„Satisfacția pe care o are orice polițist, nu este vorba de satisfacție materială ci de sentimentul datoriei împlinite. Nu suntem legați de remunerația care este oricum mică și insuficientă având în vedere activitățile complexe pe care le desfășurăm și pentru gradul de risc pe care le implică acestea.

Eu am încredere în mine personal și în membrii echipei mele. Am încredre în capacitatea noastră, a românilor, să revenim, să ne recâștigăm demnitatea.”

In cine si in ce mai aveti incredere, domnule Berbeceanu? Ce rol a avut activitatea brigăzii pentru sistemul juridic și pentru societatea romaneasca?

“Eu sunt la comanda brigăzii încă de când s-au înființat BCCO, respectiv din 2005. Am fost și șef la centrul zonal după plecarea în funcția de inspector șef a domnului  comisar șef Tudor Grindean.

Am lucrat în structură și înainte în cadrul centrului zonal ca și ofițer anti-drog, dar am desfășurat activități pe toate liniile de muncă. Am menținut direcția dată în perioada în care domnul Grindean conducea structura respectivă și am încercat să dinamizăm și să fim mai agresivi în sensul de operativi în lupta cu criminalitatea organizată, să fim cât mai aproape de momentele de comitere a infracțiunilor, pentru a le putea preveni și combate mai eficient.

Având în vedere perioada grea prin care trec românii și lipsa încrederii lor în instituțiile statului, credeți că  lucrurile se vor îmbunătăți?

„Noi o să continuăm să ne facem datoria indiferent de problemele care sunt și la noi și în alte sisteme. În ceea ce privește încrederea, este greu pentru mulți români să aibă încredere în Poliție, pentru că la un moment dat fiecare dintre noi ne-am intersectat și ne intersectăm cu activitățile poliției, ori pe linie rutieră, ori pe linie de ordine publică, ori pe linie de evidență a populației, ori pe orice fel de linie.

Dar eu zic că structura noastră și-a câștigat încrederea în cadrul comunității pe care o servim. Pentru acest lucru vă asigur că am făcut eforturi peste limita de rezitență biologică a organismului ca să ne facem datoria. Și vă promit că vom continua  în acest fel.

La BCCO Alba Iulia este un colectiv extrem de tânăr, cred că media de vîrstă este undeva în jur de 28 de ani. Toți sunt și foarte bine pregătiți. Foarte mulți dintre ei sunt absolvenți din generațiilor de anii trecuți ai Academiei de Poliție și a școlilor de poliție cu profil de crimă organizată. Pe lângă pregătirea foarte bună, toți au demonstrat o putere mare de muncă, o rezistență deosebită la efort fizic și psihic și cu perspective deosebite de a promova în carieră și a-și face datoria.”

Ce mesaj doriți să trensmiteți pentru ei și pentru cei foarte mulți care susțin și apreciază activitatea pe care o desfășurați?

„Tuturor colegilor mei le transmit la mulți ani, multă sănătate și numai gânduri bune. Ei de fapt sunt a doua mea familie. Sunt foarte atașat și sentimental și profesional de ei. Îi asigur că vor avea todeauna în mine un sprijin de nădejde. Vreau în mod special să mulțumesc și familiilor lor care întoteauna au avut înțelegere și au făcut sacrificii pentru ca noi să ne putem dedica total în meseria aceasta. Contează foarte mult pentru meseria de polițist și mai ales pentru meseria de polițist la crimă organizată, să ai susținerea familiei, pentru că lipsești mult de lângă ei, și pentru că te întorci adeseori acasă cu o stare de nervozitate, cu anumite trăiri, pe care vrei nu vrei le transmiți și membrilor familiei.

Nu în ultimul rând vreau să mulțumim colaboratorilor noștri și în mod deosebit Inspectoratelor de Poliție Alba, Hunedoara și Sibiu, colegilor polițiști din aceste structuri, pentru modul colegial și profesionist de care dau dovadă în colaborarea cu noi. Și interesul nostru și al lor este unul singur – combaterea infracționalității.”

La 1 aprilie 1996 a fost semnat Decretul de infiintare al structurilor de combatere a criminalitatii organizate. Brigăzile au devenit operaționale însă doar în anul 2005. După ce Traian Berbeceanu a ajuns la conducerea BCCO Alba Iulia, această structură a Poliției Române a ajuns pe primul loc în țară, în toate clasamentele privind lupta împotriva infracționalității organizate.

referindu-ne doar la anul 2012, realizările BCCO Alba Iulia se traduc în 1134 de infracțiuni soluționate, 644 de inculpați, 221 de persoane arestate și mai multe grupări infracționale destructurate. Cifrele sunt impresionante! O medie de peste 3 infracțiuni soluționate în fiecare zi! Și nu vorbim de infracțiuni banale.

„La multi ani!” BCCO Alba Iulia!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea