Ziarul Unirea

Lupta BCCO Alba Iulia, potrivit comisarului sef Traian Berbeceanu, este pentru redobândirea demnității tuturor românilor!

La 20 de ani de la înființarea structurilor de combatere a criminalitatii organizate și după 8 ani în prima linie pe frontul impotriva celor mai periculosi infractori, șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, mulțumește prin intermediul ziarului “Unirea” polițiștilor din această structură de elită a Poliției Române, famillilor lor care i-au susținut cu abnegație și colaboratorilor.

Ce satisfactii are un membru al Brigazii care sa il motiveze sa continue o activitate atat de solicitanta si riscanta?

ELIT

„Satisfacția pe care o are orice polițist, nu este vorba de satisfacție materială ci de sentimentul datoriei împlinite. Nu suntem legați de remunerația care este oricum mică și insuficientă având în vedere activitățile complexe pe care le desfășurăm și pentru gradul de risc pe care le implică acestea.

Eu am încredere în mine personal și în membrii echipei mele. Am încredre în capacitatea noastră, a românilor, să revenim, să ne recâștigăm demnitatea.”

In cine si in ce mai aveti incredere, domnule Berbeceanu? Ce rol a avut activitatea brigăzii pentru sistemul juridic și pentru societatea romaneasca?

“Eu sunt la comanda brigăzii încă de când s-au înființat BCCO, respectiv din 2005. Am fost și șef la centrul zonal după plecarea în funcția de inspector șef a domnului  comisar șef Tudor Grindean.

Am lucrat în structură și înainte în cadrul centrului zonal ca și ofițer anti-drog, dar am desfășurat activități pe toate liniile de muncă. Am menținut direcția dată în perioada în care domnul Grindean conducea structura respectivă și am încercat să dinamizăm și să fim mai agresivi în sensul de operativi în lupta cu criminalitatea organizată, să fim cât mai aproape de momentele de comitere a infracțiunilor, pentru a le putea preveni și combate mai eficient.

Având în vedere perioada grea prin care trec românii și lipsa încrederii lor în instituțiile statului, credeți că  lucrurile se vor îmbunătăți?

„Noi o să continuăm să ne facem datoria indiferent de problemele care sunt și la noi și în alte sisteme. În ceea ce privește încrederea, este greu pentru mulți români să aibă încredere în Poliție, pentru că la un moment dat fiecare dintre noi ne-am intersectat și ne intersectăm cu activitățile poliției, ori pe linie rutieră, ori pe linie de ordine publică, ori pe linie de evidență a populației, ori pe orice fel de linie.

Dar eu zic că structura noastră și-a câștigat încrederea în cadrul comunității pe care o servim. Pentru acest lucru vă asigur că am făcut eforturi peste limita de rezitență biologică a organismului ca să ne facem datoria. Și vă promit că vom continua  în acest fel.

La BCCO Alba Iulia este un colectiv extrem de tânăr, cred că media de vîrstă este undeva în jur de 28 de ani. Toți sunt și foarte bine pregătiți. Foarte mulți dintre ei sunt absolvenți din generațiilor de anii trecuți ai Academiei de Poliție și a școlilor de poliție cu profil de crimă organizată. Pe lângă pregătirea foarte bună, toți au demonstrat o putere mare de muncă, o rezistență deosebită la efort fizic și psihic și cu perspective deosebite de a promova în carieră și a-și face datoria.”

Ce mesaj doriți să trensmiteți pentru ei și pentru cei foarte mulți care susțin și apreciază activitatea pe care o desfășurați?

„Tuturor colegilor mei le transmit la mulți ani, multă sănătate și numai gânduri bune. Ei de fapt sunt a doua mea familie. Sunt foarte atașat și sentimental și profesional de ei. Îi asigur că vor avea todeauna în mine un sprijin de nădejde. Vreau în mod special să mulțumesc și familiilor lor care întoteauna au avut înțelegere și au făcut sacrificii pentru ca noi să ne putem dedica total în meseria aceasta. Contează foarte mult pentru meseria de polițist și mai ales pentru meseria de polițist la crimă organizată, să ai susținerea familiei, pentru că lipsești mult de lângă ei, și pentru că te întorci adeseori acasă cu o stare de nervozitate, cu anumite trăiri, pe care vrei nu vrei le transmiți și membrilor familiei.

Nu în ultimul rând vreau să mulțumim colaboratorilor noștri și în mod deosebit Inspectoratelor de Poliție Alba, Hunedoara și Sibiu, colegilor polițiști din aceste structuri, pentru modul colegial și profesionist de care dau dovadă în colaborarea cu noi. Și interesul nostru și al lor este unul singur – combaterea infracționalității.”

La 1 aprilie 1996 a fost semnat Decretul de infiintare al structurilor de combatere a criminalitatii organizate. Brigăzile au devenit operaționale însă doar în anul 2005. După ce Traian Berbeceanu a ajuns la conducerea BCCO Alba Iulia, această structură a Poliției Române a ajuns pe primul loc în țară, în toate clasamentele privind lupta împotriva infracționalității organizate.

referindu-ne doar la anul 2012, realizările BCCO Alba Iulia se traduc în 1134 de infracțiuni soluționate, 644 de inculpați, 221 de persoane arestate și mai multe grupări infracționale destructurate. Cifrele sunt impresionante! O medie de peste 3 infracțiuni soluționate în fiecare zi! Și nu vorbim de infracțiuni banale.

„La multi ani!” BCCO Alba Iulia!

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Modele de SUBIECTE, BAREME și TESTE de ANTRENAMENT, publicate de minister, pentru elevii claselor a VIII-a

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: TOATE modelele de SUBIECTE, BAREME  și teste de antrenament, la română și matematică, pentru elevii de clasa… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

gogu 1 aprilie 2013 at 15:16

In ritmul si cu selectivitatea actiunilor voastre nici de amu in 2000 de ani nu ne recapatam ceva ce nu am avut de fapt niciodata , si pe cea care o avem ne-o ingroapa bogdan administratorul cimitirului municipal,care lucra foarte organizat mana in mana cu autoritatile , nu este ciorditor mai mare in oras , si voi nimic , vorbe, vorbe, palavre!

carcotasul 1 aprilie 2013 at 15:57

Demnitatea o dobandesti atunci cand nu mai intervine politicul in justitie. Atunci cand dosarele pilosilor nu mai sunt blocate, atunci cand armata de ascultaci nu mai folosesc instrumentele de spionaj pentru a santaja oameni de afaceri sau pentru sprijinul conducatorilor politici. Toate treburile se cunosc : cine intervine, cand si cum. Insa nu se face mare lucru. Mafia politico-economica – care a creeat baroni si magnati cu picioare de lut, trebuie luata la cercetat. Este simplu. Ce companii din jurul baronilor locali au crescut precum fat frumos, fara nici o baza si justificare ? Ce avere au cei care conduc administratia si -prin comparatie – ce sume au incasat oficial in acesti ani ? Demnitatea o redobandesti cand oameni ca Peres – dar si altii asenemea lor – sunt rejectati de societate si nu mai pot – prin masinatiuni si sforarii – sa revina la sanul de supt a statului. etc etc.

Aurelian 1 aprilie 2013 at 19:16

Frumoase vorbe, domnule comisar, dar am impresia ca sunt „barbi”propangadistice! Vreti ca romanii sa-si recapete demnitatea si sa fie respectati, luptati domnule comisar ca sa desconspirati si sa dovediti actiunile criminale ale Organizatiei „Garda”, sa bagati in puscarie fostii securisti din Securitate si Inteligenta militara, care au organizat acesta monstruoasa organizatie, sa bagati in puscarie fostii si actualii ofiteri sub acoperire, ce comduc „Garda”! Cum vreti ca romanii de peste hotare sa fie respectatii si sa-si recapete demnitatea, daca organe ale statului roman, au organizat aceasta organizatie criminala, sa fure, sa insele, ca sa stramga banii pentru finantarea partidelor politice extremiste? Cum vreti sa ne respecte occidentul, cand „Garda”, a incurajat tiganii sa emigreze, si se dau in spectacole prin Occident?, cum vreti sa fim respectati de Germania, cand in 1994 ea a fost principala tinta a „Garzii”? Fapte domnule comisar, ca de promisiuni ne este plin podul, de abia a trecut alegerile, si in campania electorala, s-a promis ca va curge „lapte si miere”, si acum curg lacrimi, si inca din plin!

FGR 2 aprilie 2013 at 22:56

un adevarat PROFESIONIST!!Felicitari intregii echipe si continuati ce a-ti inceput!!

Comentariile sunt oprite