Rămâi conectat

Curier Județean

Luni vor avea loc probele A şi B la bacalaureat în sesiunea de toamnă. Ce trebuie să ştie cei 274 de elevi din Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevi Bacalaureat 201303Luni, 19 august de la ora 9.00 vor avea loc primele două probe a examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, evaluarea competenţelor lingvistice, de comunicare orală, la limba şi literatura română, precum şi la limba şi literatura maternă. Astfel elevii care nu au obţinut o notă de trecere în sesiunea de vară, sau nu au intrat în bacalaureat din cauza corigenţelor, au o nouă şansă de a promova examenul de „maturitate”. Din Alba s-au înscris 272 elevi la limba şi literatura română si doar doi elevi la limba maternă (maghiară), ne-a comunicat vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Dan Cherecheş, care a menţionat faptul că cei mai mulţi înscrişi din sesiunea de toamnă sunt la proba din 26 august, limba şi literatura română scris, 848 elevi.

La proba de luni, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română şi maternă (proba A şi B a examenului de bacalaureat) se va verifica capacitatea de a înţelege un text la prima vedere, literar sau non-literar, de a exprima şi argumenta un punct de vedere, de a-şi organiza discursul, de a se adapta la situaţia de comunicare şi de a utiliza limba literară. Elevii trebuie să ateste că pot identifica şi prezenta elementele unei comunicări (emiţător, receptor, mesaj, cod, canal, context) şi funcţiile acestora, dar mai ales că pot vorbi onest, liber, pornind de la un text la prima vedere. În urma susţinerii acestei probe, absolvenţii nu vor primi note, ci un certificat care atestă capacitatea lor de a utiliza limba română: utilizator mediu, avansat sau experimentat.

În total, în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.338 de elevi, din judeţul Alba, dintre care 191 sunt elevi corigenţi şi promovaţi la examinările din 7-8 august.

Accesul în sală la bacalaureat se face pe bază de act de identitate

Pentru toate probele, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de a începe. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.

Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale, până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.

Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6.Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.

Și în această sesiune, elevii vor fi supravegheați video și vor putea intra în săli doar cu pixul.

În această sesiune vor fi cinci centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centrul de evaluare va fi la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Poliţia municipiului Alba Iulia se va muta în clădirea vechii policlinici Prin relocarea vechii policlinici, din 17 mai, în incinta spitalului din Alba Iulia, în clădirea de pe strada Muşeţelului ar urma să se mute Poliţia municipiului Alba Iulia, pe perioada în care clădirea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba se află în reabilitare. În acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea