Luna octombrie a acestui an a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată în lume

Prea ni s-a părut nouă că luna trecută am asistat la niște temperaturi neașteptat de ridicate, față de obicei. Ei bine, luna octombrie a anului 2019 a fost cea mai caldă lună octombrie îregistrată vreodată în lume, a anunțat marți serviciul european Copernicus privind schimbările climatice.

De asemenea, serviciul a menționat că este a cincea lună consecutivă care a depășit sau s-a apropiat de un nivel record, relateaza AFP.

Elit ELIT

Luna octombrie a acestui an a depășit cu 0,63 grade Celsius temperatura medie a perioadei de referință 1981-2000, mercurul termometrelor urcând cu doar 0,01 grade peste temperatura înregistrată în octombrie 2015, însă cu 1,2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, baza de referință a experților ONU pentru climă.

„Este a cincea lună la rând care înregistrează un record sau se apropie de un record”, a afirmat serviciul Copernic într-un comunicat.

Iunie 2019 a fost cea mai calda lună iunie, iar luna iulie a atins recordul absolut fiind declarată cea mai caldă înregistrată pe Pământ de cand se fac măsuratori. August 2019 a fost a doua cea mai calduroasă de la începutul măsurătorilor, iar septembrie a fost cea mai caldă înregistrată vreodată.

Ultimii patru ani au fost cei mai călduroși înregistrați vreodată pe planeta, iar, în august, Organizația Meteorologică Mondiala (OMM) a estimat deja că anul 2019 se va clasa în top 5 al previziunilor, în conformitate cu impactul schimbărilor climatice prevăzute de oamenii de știință.

sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419