Luna octombrie a acestui an a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată în lume
Prea ni s-a părut nouă că luna trecută am asistat la niște temperaturi neașteptat de ridicate, față de obicei. Ei bine, luna octombrie a anului 2019 a fost cea mai caldă lună octombrie îregistrată vreodată în lume, a anunțat marți serviciul european Copernicus privind schimbările climatice.
De asemenea, serviciul a menționat că este a cincea lună consecutivă care a depășit sau s-a apropiat de un nivel record, relateaza AFP.
Luna octombrie a acestui an a depășit cu 0,63 grade Celsius temperatura medie a perioadei de referință 1981-2000, mercurul termometrelor urcând cu doar 0,01 grade peste temperatura înregistrată în octombrie 2015, însă cu 1,2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, baza de referință a experților ONU pentru climă.
„Este a cincea lună la rând care înregistrează un record sau se apropie de un record”, a afirmat serviciul Copernic într-un comunicat.
Iunie 2019 a fost cea mai calda lună iunie, iar luna iulie a atins recordul absolut fiind declarată cea mai caldă înregistrată pe Pământ de cand se fac măsuratori. August 2019 a fost a doua cea mai calduroasă de la începutul măsurătorilor, iar septembrie a fost cea mai caldă înregistrată vreodată.
Ultimii patru ani au fost cei mai călduroși înregistrați vreodată pe planeta, iar, în august, Organizația Meteorologică Mondiala (OMM) a estimat deja că anul 2019 se va clasa în top 5 al previziunilor, în conformitate cu impactul schimbărilor climatice prevăzute de oamenii de știință.
sursa: ziare.com
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]