Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Lumânări aprinse de studentii din Alba Iulia în memoria victimelor violenţei în familie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liga Studenţilor din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia desfăşoară, în această perioadă, „Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”. Campania este  organizată anual, cu scopul sensibilizării şi conştientizării comunităţii asupra violenţei în familie, dar şi informarea opiniei publice cu privire la serviciile destinate prevenirii şi combaterii violenţei existente pe plan local.  Una dintre activităţile din cadrul acestei campanii s-a desfăşurat vineri, 14 decembrie 2012, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. În ciuda frigului de afară, la -8 grade, studenţii s-au adunat, au aprins o lumânare în memoria victimelor violenţei domestice şi au ţinut un scurt moment de reculegere.

 Tot în cadrul campaniei, în următoarele zile vor avea loc şi alte activităţi pentru sensibilizarea şi informarea populaţiei cu privire la gravitatea actelor de violenţa. Luni, 17 decembrie, ora 19.00, va fi prezentată o pantomimă şi un film tematic pe scena din curtea universităţii şi în Amfiteatrul 8.Unul dintre cele mai importante evenimente, care va încheia programul de activităţi, va avea loc miercuri, 19 decembrie. Este vorba despre „Marşul Tăcerii”, care se va desfăşura în intervalul 18.00 – 21.00, cu plecare de la Universitate, făcându-se turul Parcului.  La final studenţii din Alba Iulia vor lansa lampioane cu mesaje specifice acestei campanii, de la Obeliscul lui Horea Cloşca şi Crişan.

 Campania internaţională a celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii a fost iniţiată de Women’s Global Leadership Institute în 1991, de atunci reprezentând constant un puternic semnal de alarmă vizând fenomenul violenţei în familie.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea